• Un nou raport dezvăluie că companiile de plastic au manipulat informațiile despre reciclare.
  • Cercetarea, intitulată „Frauda Reciclării Plastice”, arată că reciclarea plasticului este ineficientă și poluantă.
  • Companiile petroliere și de plastic au promovat reciclarea ca soluție, deși știau că majoritatea plasticului nu poate fi reciclat și că procesul generează poluare suplimentară.

Un nou raport a fost publicat, scoțând la iveală cercetări privind eficacitatea gestionării deșeurilor din plastic, conform Pennlive.

Denumit „Frauda Reciclării Plastice”, raportul dezvăluie concluzii surprinzătoare. El a fost publicat de Centrul pentru Integritatea Climatică (CCI) din Washington D.C., o organizație care își propune să ofere comunităților și oficialilor aleși cunoștințele și instrumentele necesare pentru a trage la răspundere corporațiile petroliere și de gaze pentru decenii de minciuni despre schimbările climatice.

CCI afirmă în raportul său că atât industria petrolului, cât și cea a plasticului au știut de mult timp că reciclarea plasticului nu este doar un proces dificil și costisitor, ci și că „majoritatea plasticelor nu pot fi reciclate – niciodată nu au fost și nu vor fi”.

Recomandări

LE-O DĂM ÎN VOT!
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ
SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA

De fapt, procesul de reciclare consumă o cantitate uriașă de energie și chiar creează mai multă poluare prin procesul de reciclare chimică, unde polimerii din plastic sunt descompusi pentru a face plastic nou.

În plus, susține raportul, costurile rezultate sunt suportate de guvernele municipale și statale locale.  Și companiile implicate, susține CCI, scapă nepedepsite.

„Dacă nu ar fi fost pentru minciunile și manipulările industriei petrolului și plasticului, municipalitățile și statele nu ar fi investit în programe și facilități de reciclare a plasticului – multe dintre acestea fiind închise din cauza pierderilor economice previzibile”, se arată în raport.

„Industria nu numai că a indus în eroare agențiile municipale și statale să creadă că reciclarea plasticului era o soluție viabilă pentru deșeurile de plastic, ci și le-a descurajat să urmărească alte strategii mai durabile de gestionare a deșeurilor (de exemplu, reducerea deșeurilor, reutilizarea, interzicerea, materiale alternative) în favoarea reciclării plastice.”

Citește și