• Soros – unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Democrat din SUA – a primit titlul de omul care a spart Banca Angliei”.
  • George Soros, în vârstă de 92 de ani, a declarat că fiul său a meritat-o” într-un interviu acordat publicației Walls Street Journal.
  • Alex, care este al doilea cel mai tânăr dintre cei cinci copii ai lui George, a declarat pentru presă că este mai politic” decât tatăl său.

Filantropul miliardar american George Soros cedează controlul imperiului său de 25 de miliarde de dolari fiului său mai mic, Alexander Soros, scrie The Independent. Fiul său va prelua de la tatăl său conducerea Open Society Foundation – una dintre cele mai bogate instituții filantropice din lume.

George Soros, în vârstă de 92 de ani, a declarat că fiul său a meritat-o” într-un interviu acordat publicației Walls Street Journal. Soros, care s-a născut în Ungaria, este un investitor miliardar, filantrop și activist politic, ceea ce l-a făcut subiect de controverse și critici din partea grupurilor conservatoare și de dreapta pentru că susține cauze liberale.

Soros – unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Democrat din SUA – a primit titlul de omul care a spart Banca Angliei” după ce în 1992 a făcut un pariu mare împotriva lirei sterline britanice pentru a câștiga un miliard de dolari.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

Alex, care este al doilea cel mai tânăr dintre cei cinci copii ai lui George, a declarat pentru presă că este mai politic” decât tatăl său, menționând totodată că cei doi gândesc la fel” pe mai multe subiecte.
El a spus că ar dori să lărgească prioritățile fundației de la obiectivele liberale” ale tatălui său pentru a include dreptul la vot și dreptul la avort, precum și egalitatea de gen.

Alex, singurul membru al familiei care face parte din comitetul de investiții de la Soros Fund Management

Alex și-a exprimat îngrijorarea cu privire la perspectiva revenirii lui Donald Trump la Casa Albă și a sugerat că organizația Soros va juca un rol important în alegerile prezidențiale din 2024. Oricât de mult mi-ar plăcea să scot banii din politică, atâta timp cât cealaltă parte o face, va trebui să o facem și noi”, a declarat el pentru WSJ.

El a spus că discursul în campusurile universitare și în alte părți a devenit restricționat în America, spre deosebire de credința unora de stânga. Am unele diferențe cu generația mea în ceea ce privește libertatea de exprimare și alte lucruri – am crescut uitându-mă la Bill Maher înainte de culcare, la urma urmei”, a spus el, referindu-se la binecunoscuta personalitate TV și comentator politic care este un susținător al Primului Amendament.

El a spus că s-a întâlnit recent cu oficiali ai administrației Biden, cu liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, și cu șefi de stat, inclusiv cu președintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, și cu premierul Canadei, Justin Trudeau, pentru a face presiuni în privința problemelor legate de fundația familiei.

În decembrie, a fost ales președinte pentru consiliul de administrație al OSF, succedându-i tatălui său. De asemenea, el conduce activitatea politică în calitate de președinte al super PAC” al lui Soros, un mecanism de finanțare a partidelor politice. Alex este singurul membru al familiei care face parte din comitetul de investiții care supraveghează Soros Fund Management, care gestionează banii pentru fundație și familie.

Citește și: