• Există 2,7 milioane de bilete disponibile pentru Euro 2024.
  • Campionatul european se desfășoară între 14 iunie și 14 iulie.
  • Economia Germaniei este prognozată să crească cu 0,3% în acest an.
  • Germania este cel mai mare partener comercial al României.

Germania se așteaptă ca Euro 2024 să aducă și un impuls consumului, care să mai miște puțin cea mai mare economie a Europei. Există 2,7 milioane de bilete disponibile pentru, care vor genera la rândul lor cazări în hoteluri și pensiuni și clienți pentru terase. Prognozele pentru economia Germaniei sunt de creștere, dar în marja de eroare: doar 0,3% ar urma să fie avansul economic.

Răzvan Botea: „Economia Germaniei depășește 4000 de miliarde de euro, deci este plauzibil să nu resimtă atât de puternic un astfel de eveniment, chiar dacă este un eveniment de anvergură. Sunt câteva milioane bune de bilete puse la vânzare, ceea ce evidențiază amploarea evenimentului. Totuși, economia Germaniei este atât de mare încât impactul său poate să nu se reflecte semnificativ în datele statistice. Cu siguranță, se va observa în creșterea vânzărilor, în special în sectorul de retail, vânzările de bere și serviciile din restaurante și terase, ceea ce va duce la o creștere a consumului și a cererii pentru cazare hotelieră, printre altele.”

„Pentru România, performanța economiei Germaniei este crucială, deoarece bunăstarea noastră este strâns legată de aceasta. Orice analiză economică din România își are baza în prognozele economiei germane, dat fiind faptul că Germania este principalul nostru partener comercial, mai ales în contextul acestor evenimente culturale”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF, la Aleph News.

Recomandări

MUSK ÎI FACE CONCURENȚĂ LUI CHATGPT
TU ȘTII CE FACE COPILUL TĂU PE INTERNET?
DNA ÎL AUDIAZĂ PE WANG YAN
CUM FACI BUCUREȘTI VERDE?
CE AMENINȚĂ REALEGEREA URSULEI?
ROMANIA CHELTUIE 7 MLD LEI PE ARME

Citește și