• Goldman caută unicorni în Europa, companii de tehnologie şi energie
  • „Unicornii” sunt companiile care depășesc valoarea de un miliard de dolari
  • Spotify si Eat Takeaway au lucrat cu Goldman Sachs pe vremea când erau start-up-uri.

Goldman Sachs are o reputație pentru modul în care identifică start-up-urile care promit. Astfel, americanii caută în Europa următoarea generație de companii de tehnologie care au potențialul să ajungă la nivelul de companii-unicorn.

Adică să depășească valoarea de un miliard de dolari, potrivit Bloomerg, citat de ZF. Să știi că numărul unicornilor de tehnologie din Europa a ajuns la circa 200 în ultimii trei ani. Astfel, Goldman Sachs ar putea debloca oportunități în valoare de peste 200 de miliarde de dolari.

Eat Takeaway și Spotify Technology sunt doar două dintre companiile care acum valorează miliarde și cu care Goldman Sachs a lucrat încă de pe vremea când erau start-up-uri.

Ce şanse dau americanii de la Goldman companiilor

Americanii de la Goldman Sachs sunt cunoscuţi că văd potenţialul în companii înaintea competitorilor. De data aceasta, ei pot debloca oportunităţi în valoare de 200 de miliarde de dolari. Tehnologizarea îi scoate la vânătoare. Sunt interesaţi de companii de tehnologie şi de cele care activează în domeniul energiei verzi, regenerabile.

Recomandări

VICTORIE PENTRU ALCARAZ
TRUMP SE VEDE CU BIDEN
HELLO THERE, STRANGER!
ALEG ALTE PEDALE
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
VAI DE PIELEA LOR

Câţi unicorni sunt în Europa

Companii evaluate la 1 miliard de euro, ele sunt poreclite unicorni în business. Unicornii de tehnologie în Europa au ajuns la aproximativ 200, conform Ziarului Financiar. În ultimii 3 ani au fost descoperite cele mai multe.

Ce companii cunoscute au lucrat Goldman Sachs

Printre companiile care valorează acum miliarde de dolari şi care au fost sub aripa Goldman Sachs încă de când erau startup-uri se numără Eat Takeaway, Ocado Group şi Spotify Technology. A pus ochii şi pe About you. Pandemia a fost cu noroc pentru unele firme. Cel mai recent exemplu este Checkout.com, care a devenit cel mai mare startup din Europa după o evaluare de 15 miliarde de dolari.