• Schimbările climaterice afectează producția și pot duce la modificarea gustului băuturilor alcoolice.
  • La fel de amenințate sunt vinul alb italian Prosseco sau berea britanică Guiness.
  • Palinka începe să capete o nouă aromă din cauza schimbărilor climatice.
  • Vremea mai caldă și mai uscată dăunează creșterii hameiului, care conferă berii gustul amar.

Guinness, prosecco, palinka: schimbările climatice reprezintă o amenințare serioasă la adresa celor mai iubite băuturi din Europa. Ploile abundente, secetele și furtunile îngreunează producția de băuturi
alcoolice tradiționale.

Ploile abundente, secetele și furtunile vor avea un efect asupra produselor de patrimoniu precum vinul sau băuturile spirtoase care vor începe să aibă un gust diferit sau ar putea dispărea cu totul. Producătorii experimentează modalități de a proteja culturile sau de a modifica rețetele, dar s-ar putea să nu existe o soluție pentru fiecare băutură alcoolică expusă riscului.

Printre băuturile amenințate se numără popularul prosecco, un vin alb spumant produs în podgoriile montane din nord-estul Italiei, a cărui producție ar putea fi redusă cu o cincime din cauza schimbărilor climatice. Recoltele de struguri sunt în scădere , devastate de o combinație mortală de vreme extremă și degradarea solului.

Recomandări

AVIZE AMATORILOR
LASĂ FRICA LA INTRARE
MĂ DOARE INTERNETUL
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL

Seceta este o altă problemă, ceea ce face irigarea culturilor extrem de dificilă. Palinka începe să capete o nouă aromă din cauza schimbărilor climatice.

Cele mai frecvente fructe folosite pentru distilare sunt prunele, caisele, merele, perele, zmeura, coacăzele negre și cireșele, însă unele dintre acestea devin din ce în ce mai greu de cultivat. Potrivit experților în climă, schimbările meteorologice pun în pericol culturile de fructe precum zmeura și coacăzele negre.

Fructele tinere îngheață pe copaci primăvara, în timp ce culturile trebuie să se confrunte cu seceta extremă vara. Unii producători au încercat să planteze copaci cu înflorire târzie pentru a evita înghețurile din mai, dar acest lucru dă băuturii un gust diferit.

După vinuri și spirtoase, nici berea nu se simte prea bine?

Celebra băutură la halbă britanică ar putea deveni de domeniul trecutului pe măsură ce clima se schimbă. Vremea mai caldă și mai uscată dăunează creșterii hameiului, care conferă berii gustul amar.

Oamenii de știință lucrează la generarea de soiuri de hamei rezistente la schimbările climatice pentru a preveni dispariția băuturii. Producția de hamei în Europa ar putea scădea cu până la 18%, ceea ce înseamnă că berile de pe continent sunt, de asemenea, în pericol.

Citește și