- În bugetul din 2025 nu apare finanţarea de 1 mld. lei (200 mil. euro) pentru schema de ajutor de stat în cauză.
- Ministerul Economiei a reziliat şi toate cele opt ajutoare de stat pentru industria prelucrătoare, în valoare de 1,8 mld. lei.
- În ultima şedinţă de guvern Marcel Ciolacu, premierul României, anunţă că analizează o altă propunere de schemă de ajutor de stat.
„Avem deja o schemă aprobată de Comisia Europeană care doar trebuia pornită. România a lucrat anul trecut împreună cu Ministerul de Finanţe la o schemă de ajutor de stat pentru decarbonizare în sectorul metalurgic. S-a făcut schema, ministrul Marcel Boloş a fost la Comisia Europeană. Am făcut-o, am depus proiectele, iar în 2025 în buget nu este prins nimic. Schema era de 1 mld. lei (200 mil. euro), destinată pentru zece proiecte“, spune, exclusiv pentru ZF, Petru Ianc, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Tehnice şi unul dintre specialiştii care au lucrat la proiect.
Advertisment
Cu toate acestea, în bugetul din 2025 nu apare finanţarea de 1 mld. lei (200 mil. euro) pentru schema de ajutor de stat în cauză. În schimb, în ultima şedinţă de guvern Marcel Ciolacu, premierul României, anunţă că analizează o altă propunere de schemă de ajutor de stat.
„Analizăm astăzi propunerea unei scheme de ajutor de stat de aproape 580 de milioane de euro, pe şase ani, pentru marii consumatori de energie. Este vital să ne păstrăm economia competitivă şi să ajutăm 200 dintre cei mai importanţi producători industriali ai ţării“, a spus Ciolacu.
Recomandări
De asemenea, recent, Ministerul Economiei a reziliat şi toate cele opt ajutoare de stat pentru industria prelucrătoare, în valoare de 1,8 mld. lei. În aceeaşi vreme, industria României a avut şase ani de recesiune practică şi producţia de oţel din ţară a ajuns la 1,3 milioane de tone, de la 7 milioane de tone acum zece ani.
Citește și
- Emma Răducanu ajunge în sferturile de finală la Miami Open. Sportiva a obținut o victorie impresionantă împotriva Amandei Anisimova
- Eurobarometru: 70% dintre români consideră că țara lor beneficiază de statutul de membru al UE. Europenii vor ca UE să se concentreze asupra apărării și securității
- Statutul social nu mai este dat de mașina pe care o conduci. O bibliotecă bine organizată este noul trend