• Ikea a avertizat asupra întârzierilor de produse în urma atacurilor asupra navelor care folosesc ruta comercială cheie din Marea Roșie.
  • Militanții houthi din Yemen au intensificat atacurile asupra navelor de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, în octombrie.
  • Atacurile au forțat o serie de companii să redirecționeze mărfurile în jurul Capului Bunei Speranțe din Africa, adăugând zile la perioada de livrare.

Ikea a avertizat asupra întârzierilor de produse în urma atacurilor asupra navelor care folosesc ruta comercială cheie din Marea Roșie.

Militanții houthi din Yemen au intensificat atacurile asupra navelor de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, în octombrie.

Militanții houthi susținuți de Iran au folosit drone și rachete pentru a ataca navele deținute de străini care transportă mărfuri prin strâmtoarea Bab al-Mandab și prin Canalul Suez, scrie BBC.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Atacurile au forțat o serie de companii să redirecționeze mărfurile în jurul Capului Bunei Speranțe din Africa, adăugând zile la perioada de livrare.

Un purtător de cuvânt al Ikea a declarat: „Situația din Canalul Suez va duce la întârzieri și poate cauza probleme în ceea ce privește disponibilitatea anumitor produse IKEA”.

Aceștia au mai mai precizat și că firma caută alte opțiuni pentru a se asigura că produsele sale vor fi disponibile pentru clienți.

Project 44, compania de cercetare a lanțului de aprovizionare, a declarat că evitarea Canalului Suez va adăuga până la 10 zile la rutele de transport maritim, iar articolele ar putea începe să lipsească de pe rafturi până în februarie.

Citește și