• Warner Bros. Discovery și Paramount Global au purtat discuții cu privire la o potențială fuziune a celor două companii media.
  • Termenii și stadiul discuțiilor sunt în faza preliminară, fără detalii privind posibila fuziune.
  • La sfârșitul trimestrului al treilea, Warner Bros. Discovery are o capitalizare de piață de 28,4 miliarde de dolari, depășind cu mult cea a Paramount Global, evaluată la 10,3 miliarde de dolari. Ambii au consultat bancheri pentru o potențială combinație a activelor.

Warner Bros. Discovery și Paramount Global au purtat discuții cu privire la o potențială fuziune a celor două companii media, relatează Variety.

Directorul general al Warner Bros. Discovery, David Zaslav, s-a întâlnit cu directorul general al Paramount Global, Bob Bakish, în cadrul unui prânz de lucru, marți, la New York, unde au discutat despre o posibilă fuziune, au declarat sursele. Zaslav a discutat, de asemenea, cu Shari Redstone, a cărei companie National Amusements Inc. deține o participație de control la Paramount Global, despre o potențială combinație a companiilor.

Reprezentanții Paramount Global și WBD au refuzat să comenteze. Axios a raportat pentru prima dată discuțiile.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Termenii unei posibile fuziuni a companiilor nu au putut fi aflați. Ambele companii au apelat la bancheri, dar stadiul discuțiilor este descris ca fiind foarte preliminar. La sfârșitul celui de-al treilea trimestru, Paramount Global a raportat o datorie pe termen lung de 15,6 miliarde de dolari, considerabil mai puțin decât WBD – a cărei datorie se ridica la 43,5 miliarde de dolari.

Warner Bros. Discovery domină pe piața, având o capitalizare de piață de 28,4 miliarde de dolari la închiderea ședinței de tranzacționare de pe 20 decembrie. În comparație, Paramount Global se situează la 10,3 miliarde de dolari în ceea ce privește capitalizarea sa de piață.


Warner Bros. Discovery și Paramount planifică să-și unifice activele într-o inițiativă care acoperă televiziunea, filmul, sportul și serviciile de streaming. Această colaborare vizează creșterea amplitudinii și eficienței operaționale. În mod specific, Warner Bros. Discovery și Paramount doresc să consolideze serviciile lor de streaming premium Max și Paramount+ pentru a concura mai eficient cu platforme precum Netflix, Disney+ și Hulu.

În ceea ce privește domeniul cinematografiei, Warner Bros. Discovery urmează să achiziționeze active semnificative de la Paramount Pictures, inclusiv francize notabile precum Terminator, Transformers, Mission: Impossible, Top Gun, A Quiet Place, Teenage Mutant Ninja Turtles, The Godfather, Paranormal Activity, Scream și Star Trek. Warner Bros. Pictures aduce la masă stabilitatea prin filmele din DC Extended Universe, francizele cinematografice Harry Potter și Stăpânul Inelelor.

O fuziune între Warner Bros. Discovery și Paramount Global ar implica, de asemenea, integrarea operațiunilor lor de televiziune. Portofoliul Warner Bros. Discovery include CNN, HBO, TNT, TBS, Discovery Channel, Cartoon Network, Food Network, HGTV, TLC, iar rețelele Paramount includ CBS, Comedy Central, MTV, Nickelodeon și BET. În plus, magnatul media Byron Allen a făcut o ofertă de 3,5 miliarde de dolari pentru achiziționarea BET Media Group de la Paramount, care include BET, VH1 și serviciul de streaming BET+.

Warner Bros. Discovery a luat naștere prin achiziționarea WarnerMedia de către Discovery Inc. de la AT&T, în aprilie 2022. Paramount Global rezultă din fuziunea dintre CBS și Viacom în decembrie 2019, o combinație susținută de Shari Redstone.

Citește și