- 443 miliarde de euro așteaptă să fie investiți în 2024. Miza? Tehnologie, energie și apărare.
- Mașinile, hainele și mobilierul sunt mai puțin căutate decât în anii trecuți.
- Numărul persoanelor cu o avere de peste 30 milioane de dolari a ajuns la 626.000.
Un total de 443 miliarde de euro așteaptă să fie investiți în 2024 în întreaga lume. Pe ce mizează cei mai bogați investitori? Tech, energie și apărare. Anul trecut au fost creați în medie 70 de investitori foarte bogați în fiecare zi. În plus, 2024 ar putea fi anul în care piața imobiliară să își revină după ce ratele ridicate ale dobânzilor și-au pus amprenta asupra ei anul trecut.
Într-un an, numărul bogaților care au un venit ultra-ridicat, de peste 30 de milioane de dolari anual, a crescut de la 601.000 la peste 626.000. Creșterea numărului lor se datorează faptului ca dobânzile au fost scăzute, aceștia nu au dorit să-și depună banii în bănci și au cumpărat acțiuni la bursele de valori.
Valoarea burselor a crescut, lucru care a dus implicit la creșterea averilor lor, ca atare și numărul lor.
Advertisment
Ce cumpăra bogații
Dacă nu apare o criză fianciară și o criză a imobilelor ca în 2007-2008, cea mai sigură investiție în afară de acțiuni sunt imobilele: acești oameni super-bogați își investesc banii în imobile, nu doar de locuit, ci și comerciale, mai ales în centre de calcul, prin dezvoltarea tehnologiilor legate de Inteligența Artificială.
Este nevoie de foarte multă putere de calcul , iar această tehnologie va aduce profituri uriașe celor care își investesc banii acolo.
Recomandări
O statistică interesantă arată că acești superbogați nu își mai investesc banii, practic nu mai cumpără obiecte care erau de „hit” până acum, precum sticle de whisky rare, poșete sau mașini, ci preferă să își investească banii în bijuterii, deci produse și obiecte care își mențin valoarea, sau chiar își cresc valoarea.
Citește și
- Pedro Sánchez rămâne în funcție. Prim-ministrul Spaniei a anunțat că nu va demisiona, în ciuda acuzațiilor aduse împotriva soției sale
- Biden a discutat cu Netanyahu despre ofensiva Israelului în Rafah. Președintele SUA și-a reiterat „poziția clară” împotriva unei incursiuni terestre
- Are Europa nevoie de arme nucleare? Macron e gata „să deschidă o dezbatere” privind apărarea solului european
Partenerii noștri