• Planta ar putea ajunge să aibă primul om cu o avere de peste 3 miliarde de dolari mai devreme decât ne așteptăm.
  • Elon Musk este considerat în prezent cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 226,6 miliarde de dolari.
  • Averea netă a lui Jeff Bezos se ridica miercuri la 173,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Planta ar putea ajunge să aibă primul om cu o avere de 3 miliarde de dolari mai devreme decât ne așteptăm. Acest lucru îi ajunge în atenție pe cei mai bogați oameni din prezent.

Într-o evaluare anuală a inegalităților globale publicată la începutul acestei săptămâni, Oxfam International a declarat că primul trilionar ar putea apărea în următorul deceniu – în timp ce organizația de combatere a sărăciei a subliniat decalajul tot mai mare de bogăție care a crescut vertiginos la nivel mondial în timpul pandemiei COVID-19, scrie AP.

Oxfam a evidențiat modul în care averile personale ale celor mai bogați cinci persoane din lume – Elon Musk, directorul general al Tesla, Bernard Arnault și familia sa de la compania de lux LVMH, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, Larry Ellison, fondatorul Oracle, și Warren Buffett – au crescut de mai mult de două ori din 2020.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Averile celor mai bogați 5 miliardari

Elon Musk: 226,6 miliarde de dolari

Elon Musk este considerat în prezent cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 226,6 miliarde de dolari, conform clasamentului în timp real al Forbes, de miercuri. Aceasta este în scădere de la 245,5 miliarde de dolari în noiembrie 2023.

Bernard Arnault și familia sa: 175,1 miliarde de dolari

Bernard Arnault și familia sa dețin în prezent o avere personală de 175,1 miliarde de dolari, conform Forbes. Aceasta este în scădere de la aproximativ 191,3 dolari în noiembrie 2023.

Omul de afaceri francez a ocupat funcția de director general al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, cel mai mare grup de lux din lume, de când a devenit acționar majoritar în 1989. El este, de asemenea, președinte al consiliului de administrație al Groupe Arnault S.E., care este holdingul familiei sale și în principal o firmă de investiții.

Jeff Bezos: 173,6 miliarde de dolari

Averea netă a lui Jeff Bezos se ridica miercuri la 173,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Aceasta este în creștere de la 167,4 miliarde de dolari în noiembrie 2023.

Larry Ellison: 134,9 miliarde de dolari

Larry Ellison are în prezent o avere personală de 134,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes, în scădere de la 145,5 dolari în noiembrie 2023.

Citește și