• SpaceX a angajat o fostă șefă a zborurilor spațiale umane de la NASA pentru rolul Starship.
  • Lueders aduce cu ea o cunoaștere profundă a proceselor și standardelor agenției spațiale pentru zborurile spațiale cu echipaj uman.
  • Lueders a colaborat cu SpaceX timp de mai mulți ani.

SpaceX a angajat-o pe Kathy Lueders, fosta șefă a diviziei de zboruri spațiale cu echipaj uman de la NASA, în timp ce compania continuă să-și dezvolte sistemul de lansare Starship pentru a trimite oameni pe Lună și dincolo de ea, scrie The Indian Express.

Știrea a fost raportată pentru prima dată de CNBC. Potrivit lor, Lueders va lucra la instalația de lansare și dezvoltare a rachetelor Starbase a SpaceX din sud-estul Texasului. Starbase găzduiește toate activitățile de dezvoltare a Starship și a fost locul unde a avut loc prima încercare de zbor orbital al acestui vehicul în aprilie. Ea îi va raporta președintelui și director de operațiuni al SpaceX, Gwynne Shotwell.

Lueders aduce cu ea o cunoaștere profundă a proceselor și standardelor agenției spațiale pentru zborurile spațiale cu echipaj uman. Agenția spațială a anunțat retragerea ei din funcția de administrator asociat al Space Operations Mission Directorate (SOMD) la sfârșitul lunii martie. Cariera ei la NASA s-a întins pe parcursul a peste trei decenii și a inclus stagii în cadrul programelor Space Shuttle și Stația Spațială Internațională (ISS).

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Lueders a colaborat cu SpaceX timp de mai mulți ani. În calitate de șefă a SOMD, ea a supravegheat misiunile Cargo și Crew Dragon către și de la ISS, inclusiv prima misiune cu echipaj al SpaceX pentru agenție.

În timp ce SpaceX a realizat deja șase misiuni de transport de astronauți către și de la ISS – și, astfel, și-a dovedit deja moștenirea în domeniul zborurilor spațiale cu echipaj uman cu NASA – compania plănuiește să ridice considerabil miza cu Starship. Acest sistem de lansare va fi utilizat în cele din urmă pentru a ateriza oameni pe Lună, în cadrul programului Artemis al NASA, iar CEO-ul Elon Musk îl are în vedere și ca un transportator de transport în spațiul cosmic, care ar putea ajunge în cele din urmă pe Marte.

Citește și

Lucrători ai serviciului de ambulanță au renunțat la locurile de muncă pentru OnlyFans. Cât câștigă pe oră?

Călătorii dintr-un tren din Austria, speriați din cauză că în difuzoare a fost redat un discurs al lui Adolf Hitler. Ce spune administrația Căilor Ferate

Epoca Vice se încheie, grupul se declară în faliment