• Personalul trenului nu a putut opri înregistrarea și nu a putut face propriile anunțuri.
  • În loc de anunțurile obișnuite, o mulțime a putut fi auzită strigând Heil Hitler” și Sieg Heil”.
  • Într-o declarație trimisă la BBC, Căile Ferate Federale Austriece (ÖBB) au declarat Ne distanțăm în mod clar de conținut”.

Călătorii dintr-un tren interurban din Austria au fost speriați duminică, când la bordul trenului a fost difuzată o înregistrare a unui discurs al lui Adolf Hitler, anunță BBC. În loc de anunțurile obișnuite, o mulțime a putut fi auzită strigând Heil Hitler” și Sieg Heil” prin sistemul de difuzoare al trenului.

Operatorul a declarat că au avut loc mai multe incidente de acest fel în ultimele zile. Un pasager al cursei Bregenz-Viena a declarat pentru BBC că toată lumea din tren a fost complet șocată”. David Stoegmueller, deputat al Partidului Verde, a declarat că discursul liderului nazist german a fost difuzat prin interfon cu puțin timp înainte ca trenul, un ÖBB Railjet 661, să ajungă la Viena. Am auzit două episoade”, a spus el. Mai întâi au fost 30 de secunde ale unui discurs al lui Hitler, iar apoi am auzit Sieg Heil”.

Stoegmueller a declarat că personalul trenului nu a putut opri înregistrarea și nu a putut face propriile anunțuri. Un membru al echipajului era foarte supărat”, a adăugat el. Într-o declarație trimisă la BBC, Căile Ferate Federale Austriece (ÖBB) au declarat Ne distanțăm în mod clar de conținut. În prezent, putem presupune că anunțurile au fost făcute de persoane aflate direct în tren prin intermediul interfoanelor. Am raportat problema la poliție”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Se înțelege că au fost depuse plângeri împotriva a două persoane. Stoegmueller a declarat că a primit un e-mail de la un bărbat care se afla în tren împreună cu o bătrână care era o supraviețuitoare a unui lagăr de concentrare. Ea plângea”, a spus el.

El a spus că un alt pasager a remarcat că atunci când alte țări au avut probleme tehnice, acestea au implicat defectarea aerului condiționat. În Austria, problema tehnică este Hitler”. Hitler s-a născut în Austria și a emigrat în Germania în 1913, pe când era tânăr.

Citește și