• Producţia industrială (serie brută) în aprilie 2022 a fost mai mică cu 8,8%, din cauza scăderilor înregistrate.
  • În aprilie, producția industrială a scăzut faţă de luna martie 2022 cu 12,5% ca serie brută şi a crescut cu 0,7% ca serie ajustată.
  • În primele patru luni ale anului, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 2,5%.

Producția industrială a scăzut în aprilie faţă de luna martie 2022 cu 12,5% ca serie brută şi a crescut cu 0,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform INS, în aprilie, producția industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 12,5%, ca efect al scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-16,0%), industria prelucrătoare (-12,4%) şi industria extractivă (-3,9%).

Ca serie ajustată, producţia industrială a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,7%, creştere susţinută de industria extractivă (+1,6%), industria prelucrătoare (+1,2%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,1%).

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) în aprilie 2022 a fost mai mică cu 8,8%, din cauza scăderilor înregistrate de: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,9%), industria extractivă (-11,3%) şi industria prelucrătoare (-8,1%). Ca serie ajustată, producţia industrială a scăzut cu 6,9%.

În primele patru luni ale anului, comparativ cu perioada ianuarie-aprilie 2021, produția industrială (serie brută) a scăzut cu 2,5%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,9%), industriei extractive (-3,8%) şi industriei prelucrătoare (-1,6%). Ca serie ajustată, producţia industrială a fost mai mică cu 3,1%.