• Inflaţia va continua să crească în iunie şi iulie, perioadă în care va atinge un vârf, la o rată anuală de 15% sau chiar peste, a spus, la emisiunea de business ZF Live, Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank România.
  • Ultimele cifre pentru inflaţie, aferente lunii mai 2022, arată o creştere generalizată a preţurilor de 14,5%, pe media coşului de consum din România, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
  • Dacă nu s-ar fi operat fixarea preţurilor la energie şi gaze pentru majoritatea consumatorilor finali, inflaţia în România ar fi depăşit 20%.

Inflaţia va continua să crească în iunie şi iulie, perioadă în care va atinge un vârf, la o rată anuală de 15% sau chiar peste, a spus, la emisiunea de business ZF Live, Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank România.

Ultimele cifre pentru inflaţie, aferente lunii mai 2022, arată o creştere generalizată a preţurilor de 14,5%, pe media coşului de consum din România, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Normal ar trebui să avem în lunile imediat următoare – iunie, iulie – maxim. Noi estimam în jur de 15%. E posibil să fie mai sus de atât”, a spus Ionuţ Dumitru, potrivit Mediafax.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În opinia sa, datorită plafonării preţurilor la energie, inflaţia este mai scăzută. Dacă nu s-ar fi operat fixarea preţurilor la energie şi gaze pentru majoritatea consumatorilor finali, inflaţia în România ar fi depăşit 20%.