• Meme-urile despre cripto pot fi considerate materiale de promovare financiară.
  • În UK, influencerii pot fi obligați să nu mai dea sfaturi financiare.
  • Influencerii pot sta doi ani la închisoare dacă dau sfaturi financiare.

Influencerii care se ocupă de domeniul financiar pot sta până la doi ani în închisoare, pot primi amendă sau ambele variante, dacă mai dau sfaturi financiare pe rețelele sociale. Autoritatea de reglementare din Anglia vrea ca meme-urile cripto sa fie considerate materiale financiare de promovare, astfel, cine nu va respecta legea va plăti, scrie Financial Times.

În cazul în care aceștia comunică promoții financiare fără aprobarea unei persoane autorizate, este posibil să „comunice o promovare financiară ilegală”, a declarat FCA. Influencerii care se încadrează în domeniul de aplicare a normelor FCA ar trebui să se asigure că promoțiile lor sunt corecte și nu induc în eroare.

În ultimele 3 luni din 2022, 70% dintre materialele promoționale pe cripto au fost modificate sau retrase pentru că nu respectau legea. Chiar și meme-urile, de multe ori imagini cu text suprapus care sunt copiate și reutilizate pe conturile utilizatorilor, ar putea conta ca promoții financiare, potrivit documentului de consultare.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și: