• Mașinile care cresc cel mai mult în valoare sunt cele rare, exclusiviste și bine conservate.
  • Experții auto carVertical au făcut o listă de mașini a căror valoare ar trebui să crească în viitor.
  • Printre modelele în care să investești sunt Toyota MR2, Mercedes-Benz 190, BMW M5 E34.

Unii oameni investesc în acțiuni sau imobiliare – alții investesc în mașini. Deși orice fel de investiție presupune asumarea unui risc, alegând modelele potrivite de mașini puteți ieși în profit pe termen lung.

Mașinile pot fi o investiție bună, mai ales dacă sunt vechi și fac parte din ediții limitate. Pe lângă imobiliare, autoturismele cu istorie sunt noua metodă de a câștiga bani odată cu trecerea timpului.

Felix Damian, editor Aleph News îți spun ce mașini pot deveni o investiție pe termen lung?

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cele rare, exclusiviste și bine conservate. Experții auto carVertical au făcut o listă de mașini a căror valoare ar trebui să crească în viitor.

Mercedes-Benz 190 (W201)

Prima pe lista este Mercedes-Benz 190 (W201), un model extrem de popular la vremea lui in anii 70. Cea mai puternică versiune a modelului 190, Evolution II, costă acum sute de mii de dolari.

Toyota MR2 (Mk1)

Toyota MR2 este o alta masina cu traditie. Are tracțiune spate, motor pe mijlocul mașinii, manevrabilitate sporită și cutie manuală de viteze. Este o mașină sport clasică, unică, cu 2 locuri și faruri pop-up.

Apoi avem Mazda MX-5, cunoscută și sub numele de Miata. Prima generație de MX-5 a fost fabricată între 1989 și 1997 și s-a bucurat de o imensă popularitate.

Si tot din Asia avem in lista masinilor vechi dar valoroase Mitsubishi Lancer Evolution IV. Introdusă în 1996, Lancer Evolution IV este una dintre cele mai dorite și în același timp printre cele mai puțin costisitoare mașini construite pentru piața internă japoneză.

Ce șanse sunt ca aceste modele să mai existe?

Trebuie să le cauți, chiar dacă unele sunt destul de vechi. De pilda, BMW M5 E34 este un tip de model rar, introdus pentru prima dată în 1988.

Honda S2000 este un exemplu de mașină sport, foarte apreciata de colectionari. Introdus pentru prima dată în 1999, acest roadster este acum vândut pentru 10.000-15.000 de dolari.

Si lista mai poate continua cu autoturisme vechi dar valoroase cum sunt Volkswagen Phaeton, din 2002, Land Rover Discovery (Mk1) Ford Puma sau Mercedes-Benz C63 AMG V8.”

Investițiile în mașini necesită cunoștințe despre istoria lor și despre cerințele pieței. Dacă vreți să mergeți pe acest drum, evitați să luați decizii impulsive bazate pe emoții. Alegeți modelul potrivit, înarmați-vă cu răbdare și după ceva timp vă veți putea vinde mașina la un preț mult mai ridicat.