• Ronin este dezvoltat de studioul de jocuri Sky Mavis, cu sediul în Singapore, care deține și Axie Infinity.
  • Utilizatorii Ronin nu pot retrage sau depune fonduri în rețea.
  • Brațul de criptomonede al Jump Trading a anunțat luna trecută că a rambursat peste 320 de milioane de dolari platformei criptografice Wormhole.

Proiectul Blockchain Ronin a declarat marţi că hackerii au furat criptomonede în valoare de aproape 615 milioane de dolari din sistemele sale, în ceea ce ar fi unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede înregistrate vreodată.

Reprezentanţii proiectului Blockchain Ronin au declarat că hackeri neidentificaţi au furat pe 23 martie aproximativ 173.600 de jetoane ether şi 25,5 milioane de jetoane USD Coin. La cursurile de schimb actuale, fondurile furate valorează 615 milioane de dolari.

Ronin este folosit pentru a alimenta popularul joc online Axie Infinity, care foloseşte token-uri ne-fungibile (NFT) şi este cea mai mare colecţie de NFT după volumul de vânzări din toate timpurile, potrivit NFT CryptoSlam.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Reprezentanţii au precizat într-o postare pe blog că hackerul a folosit chei private furate – parolele necesare pentru a accesa fondurile cripto – pentru a fugi cu fondurile.

„Lucrăm direct cu diverse agenţii guvernamentale pentru a ne asigura că infractorii sunt aduşi în faţa justiţiei”, au spus aceştia, adăugând că discută cu Axie Infinity cum să se asigure că nu se pierd fondurile utilizatorilor. Utilizatorii Ronin nu pot retrage sau depune fonduri în reţea, a precizat aceasta.

Fondul a precizat că lucrează cu Chainalysis, un important sistem de urmărire a lanţului blockchain, pentru a depista fondurile furate. Cea mai mare parte a fondurilor se află încă în portofelul digital al hackerului.

Brațul de criptomonede al Jump Trading a anunțat luna trecută că a rambursat peste 320 de milioane de dolari platformei de criptomonede Wormhole, după ce partea financiară descentralizată a fost lovită de unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede din toate timpurile.

În august anul trecut, hackerii din spatele a ceea ce este, fără îndoială, cel mai mare jaf de monede digitale au returnat aproape toate cele peste 610 milioane de dolari pe care le-au furat de pe site-ul DeFi Poly Network.