Record imobiliar. Jeff Bezos a cumpărat o prorietate cu 0,12% din averea sa

jeff bezos jeff bezos
  • Cel mai bogat om din lume şi-a cumpărat o proprietate de lux cu doar 0,12% din averea sa
  • Cu 0,12% din averea medie a unui român se poate cumpăra ceva valorând 130 lei
  • Achiziţia Warner Estate este cea mai mare tranzacţie imobiliară din Los Angeles

Jeff Bezos, fondatorul şi CEO-ul Amazon, dar şi cel mai bogat om din lume, şi-a cumpărat, miercuri, un conac din Beverly Hills, cunoscut sub numele de Warner Estate, de la magnatul media David Geffen, pentru o sumă de 165 milioane de euro.

Deşi suma este uriaşă la prima vedere, aceasta reprezintă doar 0,12% din averea totală a lui Bezos, care a ajuns la 121 miliarde de euro.

Cu 0,12% din avere, un român şi-ar putea cumpăra ceva de 130 lei

Pentru comparaţie, fiecare român are, în medie, o avuţie netă de circa 22.300 de euro. Cu doar 0,12% din averea sa, fondatorul Amazon şi-a cumpărat cea mai scumpă vilă din Los Angeles, în timp ce un român, cu 0,12% din averea sa neta, ar putea să îşi cumpere un bun care valorează 27 de euro (130 lei).

Preţul de vânzare al proprietăţii Warner Estate este considerat drept cea mai ridicată sumă dintr-o tranzacţie imobiliară rezidenţială din zona Los Angeles, depăşind recordul anterior de 150 milioane de dolari, suma pe care afaceristul Lachlan Murdoch a plătit-o pentru a achiziţiona proprietatea Chartwell din Bel-Air.

Cei mai bogați 22 de oameni din lume au o avere mai mare decât cea a tuturor femeilor din Africa

Cele mai bogate 2.153 de persoane din lume controlează mai mulți bani decât cei mai săraci 4,6 miliarde, în timp ce munca neplătită sau plătită prea puțin a femeilor adaugă de trei ori mai mult economiei globale în fiecare an decât tehnologia, a declarat luni organziația Oxfam, citată de Reuters.

Read more

Warner Estate a fost concepută în anii 1930 pentru Jack Warner, care a fost preşedintele Warner Bros. Construcţia proprietăţii a durat 10 ani şi are terase, case pentru oaspeţi, un teren de tenis, dar şi unul de golf şi se întinde pe o suprafaţă de 36.000 metri pătraţi.

Bezos, a cărui avere netă a fost estimată de Forbes la 131 miliarde de dolari în acest an, deţine proprietăţi în întreaga lume.

Sursă foto: Profimedia