• Vedeta spune că a suferit o lovitură financiară uriașă după ce contractul său profitabil cu Adidas a luat sfârșit în urma unui scandal provocat de comentariile antisemite.
  • Anterior, el s-a lăudat că firma nu-l va lăsa baltă în ciuda controversei.
  • Reputația și afacerile lui West, în vârstă de 45 de ani, au avut de suferit din cauza comentariilor antisemite de pe rețelele de socializare de la începutul acestei luni.

Kanye West a susținut că a pierdut 2 miliarde de dolari într-o singură zi, după ce Adidas a pus capăt contractului pe bani mulți cu rapperul din cauza comentariilor sale antisemite. Am pierdut 2 miliarde de dolari într-o singură zi. Și sunt încă în viață, a postat el joi pe Instagram, adăugând: Am pierdut 2 miliarde de dolari în 2 zile. Banii nu sunt cine sunt eu. Oamenii sunt cine sunt eu.

Postarea a fost adresată lui Ari Emmanuel, un agent de talente de top care a îndemnat companiile să taie legăturile cu West. Adidas și West au colaborat la linia extrem de populară Yeezy, adidașii lor vânzându-se adesea cu sute de lire sterline.

Dar firma germană a renunțat în cele din urmă miercuri, după ce a fost supusă unor presiuni din ce în ce mai mari, urmând astfel altora, precum brandul de lux Balenciaga, banca JP Morgan, Gap și Foot Locker.
Adidas nu tolerează antisemitismul și niciun alt tip de discurs al urii, se arată într-un comunicat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Aceasta a calificat comentariile lui West drept inacceptabile, pline de ură și periculoase și a declarat că încheierea contractului ar costa aproximativ 250 de milioane de dolari în acest an. Rapperul – care mai poartă și numele de Ye – s-a lăudat anterior că ar putea spune rahaturi antisemite și compania nu l-ar renunța.

Publicația financiară Forbes a declarat că încheierea contractului cu Adidas înseamnă că West nu mai este miliardar și a susținut că valoarea sa netă a scăzut la 400 de milioane de dolari. Acuratețea afirmației lui West de 2 miliarde de dolari este greu de verificat, iar acesta a susținut adesea că este mai bogat decât estimările mediatice privind averea sa.

Reputația și afacerile lui West, în vârstă de 45 de ani, au luat-o razna de la comentariile antisemite de pe rețelele de socializare de la începutul acestei luni și de la controversele de la Săptămâna Modei de la Paris, unde a purtat un tricou cu mesajul White Lives Matter. Printre organizațiile care s-au distanțat recent de rapper se numără Madame Tussauds din Londra, care a retras opera sa de ceară, și echipa din Premier League AFC Bournemouth.

Clubul a anunțat joi că nu va mai difuza melodia Power a lui West – o piesă pe care jucătorii ies în stradă de mai mulți ani. Unele branduri rămân deocamdată alături de West, iar fondatorul Spotify a declarat că muzica sa va rămâne pe platforma de streaming, dar a condamnat comentariile sale îngrozitoare.