• Compania Impossible Foods este cunoscută pentru fabricarea cărnii pe bază de plante
  • Acum, își propune să revoluționeze industria cu un lapte ,,imposibil”
  • Deocamdată, rețeta acestui lapte conține soia, însă produsul este încă în dezvoltare

Impossible Foods, compania cunoscută pentru fabricarea „cărnii” care are la bază de plante, menită să reconstituie carnea adevărată, ar putea încerca în curând aceeași schemă și cu laptele, relatează CNN.

Un lapte ,,imposibil”, care este încă în curs de dezvoltare, nu va semăna deloc cu laptele din soia sau cu alte tipuri de lapte vegetal, a promis directorul Pat Brown.

Compania își dorește ca produsul să semene într-adevăr la gust cu laptele real. Deocamdată, rafturile magazinelor nu au văzut o asemenea băutură.

Reprezentanții companiei au anunțat marți că plănuiesc să își dubleze cercetările și să-și mărească echipa, astfel încât în următoarele 12 luni să dezvolte acest produs și să se ocupe și de alte produse asemănătoare, pe bază de plante.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Anul acesta, compania a încasat 700 milioane dolari, iar o parte din acești bani vor fi investiți în angajările menționate.

„Am realizat prototipuri dintr-o serie de surse de plante diferite”, a spus Brown, adăugând că soia, care a fost un ingredient al prototipului, este „o alegere foarte bună din punct de vedere nutrițional și din punct de vedere al lanțului de aprovizionare și din aceste motive există șanse ca aceasta să fie „proteina de bază pentru produsul nostru”.

Impossible Foods folosește soia pentru a produce produsele din carne măcinată pe bază de plante, precum și produsul din „carne de porc” pe care l-a anunțat la începutul acestui an.

Într-o testare a noului produs, reprezentanții au turnat laptele într-o ceașcă fierbinte de cafea pentru a arăta cât de ușor s-a amestecat în băutură. Alternativele de lapte pe bază de plante, de obicei, nu se amestecă ușor – pot face cafeaua tulbure.

Potrivit oficialilor, compania încă încearcă să își dea seama de cel mai bun mod de a produce un lapte alternativ. Este posibil ca produsul pe care îl au în prezent să fie rețeta finală –  sau să facă ceva complet diferit, care va ajunge în cele din urmă pe rafturi.