• Ministerul Transporturilor a aprobat în decembrie 2023 un proiect pentru modernizarea M2.
  • Primăria Sectorului 4 va lansa licitația și pentru continuarea Magistralei M4 de la Gara de Nord până la Gara Progresu.
  • Costul estimat pentru cele două secțiuni ale Magistralei M4 Gara de Nord – Filaret – Progresu era de 8,5 miliarde lei.

Licitația pentru construirea a încă trei noi stații până în comuna Berceni (jud. Ilfov) pe Magistrala M2 Pipera – Berceni va fi lansată până la jumătatea anului, a anunțat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Primăria Sectorului 4 va lansa licitația și pentru continuarea Magistralei M4 de la Gara de Nord până la Gara Progresu, la ieșirea din București spre Giurgiu (un proiect inclus inițial în PNRR și înlocuit cu M6), care se va derula în parteneriat cu Sectorul 5.

„Planurile administrației sector 4 au legătură în mod expres cu Magistrala M 2, sperăm ca până la jumătatea anului să ieșim în licitație cu extinderea Magistralei M 2 până în comuna Berceni. Am efectuat în decembrie consultarea publică în legătură cu planurile zonale din Ilfov, din comuna Berceni. Într-un timp foarte scurt, mult mai scurt decât vă așteptați vom scoate la licitație magistrala M 4 Gara de Nord-Gara Progresu, iar Primăria sectorului 4 va fi autoritate contractantă”, a declarat Daniel Băluță.

Ministerul Transporturilor a aprobat în decembrie 2023 un proiect pentru modernizarea M2 cu o valoare de aproape un miliard de lei și o durată de 4 ani, potrivit secretarului de stat Ionel Scrioșteanu.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Costul estimat pentru cele două secțiuni ale Magistralei M4 Gara de Nord – Filaret – Progresu era de 8,5 miliarde lei. Cele șase noi stații până la Filaret: Știrbei Vodă, Bogdan Petriceicu Hașdeu, George Rozorea (n.r Piața Arsenalului – Mariott), Piața Chirigiu și Filaret.

Citește și