• Primăria Capitalei are de plătit 4.000 de lei în amenzi.
  • Primăriile 3 și 4 au de plătit fiecare câte 5.000 de lei.
  • Operatorii de salubritate nu au curățat zăpada din centrul Capitalei.
  • 11 persoane juridice au primit amenzi în valoare de 22.000 de lei.

Zăpada de pe străzi a ajuns subiect de ceartă între primăriile din București. Mai exact între primăriile din sectoarele 3 și 4, cu primari PSD, și Primăria Capitalei, cu primar Nicușor Dan. S-au amendat între ele, pe motiv că trotuarele din centru n-au fost curățate corespunzător de gheață și de zăpadă.

Primăria Sectorului 4 a trimis Poliția locală în parcurile administrate de Primăria Capitalei. Poliția locală a constatat aceleași nereguli: aleile nu erau bine curățate. Ce a urmat? Amenzi! Primăria Capitalei are de plătit amendă în valoare de 4.000 de lei, iar primăriile de la 3 și 4, fiecare câte 5.000 de lei. De pierdut pierd cetățenii, inclusiv tu, pentru că amenzile le plătesc tot din banii tăi, nu din buzunarul lor.

5.000 de lei va trebui să plătească Primăria Capitalei pentru că operatorii de salubritate din sectoarele 3 şi 4 nu au ridicat stratul de zăpadă și gheață de pe aleile pietonale și de pe trotuarele din București. Mai exact, în Parcul Carol și Parcul Tineretului, Piaţa Universităţii și pe trotuarele bulevardului Unirii.
Polițiștii locali consideră că Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement nu a respectat legislația și a pus în pericol cetățenii care traversează aceste locații.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

11 persoane juridice au primit amenzi în valoare de 22.000 de lei și 4 avertismente verbale pentru că nu au îndepărtat nici țurțurii, nici zăpada și gheața de pe trotuarele din fața clădirilor unde lucrează.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 spune că este inadmisibil ca Primăria Municipiului București și angajații din salubritate să „continue să trateze cu dispreț cetățenii Bucureștiului” și îi cere lui Nicușor Dan să respecte legea și să acționeze rapid în astfel de situații.

Citește și