• Mulți se așteptau ca Gerwig și Robbie să fie nominalizate la categoriile cel mai bun regizor și, respectiv, cea mai bună actriță.
  • Actrița Robbie a fost recunoscută ca producător în lista pentru cel mai bun film.
  • Gerwig a fost nominalizată alături de soțul ei, Noah Baumbach, pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Actorul Ryan Gosling s-a declarat dezamăgit” de faptul că Greta Gerwig și Margot Robbie au fost ignorate la principalele categorii de nominalizări la Oscar. Gosling a declarat că este onorat” să fie nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea unei păpuși de plastic pe nume Ken”, scrie BBC.

Dar nu există Ken fără Barbie și nu există film Barbie fără Greta Gerwig și Margot Robbie”. Mulți se așteptau ca Gerwig și Robbie să fie nominalizate la categoriile cel mai bun regizor și, respectiv, cea mai bună actriță.

Dar au existat și alte nominalizări pentru cele două în altă parte: actrița Robbie a fost recunoscută ca producător în lista pentru cel mai bun film, în timp ce Gerwig a fost nominalizată alături de soțul ei, Noah Baumbach, pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Barbie este filmul cu cele mai mari încasări din 2023, cu 1,44 miliarde de dolari la nivel mondial. Într-o declarație pentru CBS, partenerul media al BBC în SUA, Gosling a declarat: „Am fost foarte încântat de acest film: Sunt extrem de onorat să fiu nominalizat de colegii mei alături de artiști atât de remarcabili într-un an cu atât de multe filme extraordinare”.

Totodată, actorul canadian i-a descris pe Gerwig și Robbie ca fiind cele două persoane cele mai responsabile pentru acest film care a făcut istorie și a fost celebrat la nivel mondial. Nicio recunoaștere nu ar fi fost posibilă pentru nimeni din film fără talentul, curajul și geniul lor. Să spun că sunt dezamăgit că nu sunt nominalizați la categoriile respective ar fi puțin spus. Împotriva tuturor șanselor, cu nimic altceva decât câteva păpuși fără suflet, îmbrăcate sumar și, din fericire, fără între picioare, ne-au făcut să râdem, ne-au frânt inimile, au împins cultura și au făcut istorie. Munca lor ar trebui să fie recunoscută împreună cu ceilalți nominalizați foarte merituoși”.

Cu toate acestea, Gosling a adăugat că este atât de fericit” pentru actrița America Ferrera – care a fost nominalizată pentru cea mai bună actriță în rol secundar – precum și pentru ceilalți artiști incredibili care și-au contribuit talentele pentru a face acest film atât de revoluționar”.

Citește și