• Pachetul salarial de 55 de miliarde de dolari al lui Elon Musk de la Tesla a fost anulat de o judecătoare din Delaware.
  • Remuneraţia fără precedent a fost aprobată în mod necorespunzător de consiliul de administraţie al producătorului de maşini electrice şi ar fi prejudiciat acţionarii companiei.
  • Elon Musk riscă să piardă titlul de cel mai bogat om al planetei dacă hotărârea va fi menţinută.

Ordinul pronunţat marţi de Curtea de Chancery din Delaware a făcut ca acţiunile Tesla să scadă cu peste 4%, dându-i o lovitură lui Musk, în timp ce acesta caută investiţii de miliarde de dolari pentru o nouă companie de inteligenţă artificială, scrie Financial Times.

Judecătoarea din Delaware care a supervizat cazul, Kathaleen McCormick, a declarat că Musk a controlat consiliul de administraţie prin personalitatea şi influenţa sa, chiar şi cu o participaţie de doar 22% în Tesla, iar consiliul nu a putut demonstra că acordarea de acţiuni a fost făcută la un preţ corect şi printr-un proces corect.

Într-o postare pe X, care este deţinută de Musk şi cunoscută anterior sub numele de Twitter, acesta a scris: „Nu vă înfiinţaţi niciodată compania în statul Delaware”.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Musk a declarat în această lună că ar dori o altă acordare de acţiuni Tesla pentru a-şi asigura o participaţie mai mare. Însă, dacă hotărârea va fi menţinută şi planul de remunerare a lui Musk va fi eliminat, acesta va pierde opţiunile asupra a 303 milioane de acţiuni Tesla, aproape 10% din companie. Astfel, participaţia sa ar rămâne la 13%, mult sub obiectivul său de a deţine 25% din acţiuni.

De asemenea, ar putea pune în pericol poziţia lui Musk ca cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 251 de miliarde de dolari la începutul acestui an, potrivit Forbes. Bernard Arnault, directorul executiv al brandului de bunuri de lux LVMH, este al doilea pe listă, cu o avere personală de 201 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Citește și