• BYD, Nio și Xpeng extind prezența pe piețele globale și devin primele ca importanță mondială.
  • Acțiunile Tesla scad cu 12% după ce Musk anunță o încetinire a creșterii vânzărilor.
  • Investitorii Tesla își pun semne de întrebare legate de cererea scăzută și competiție.

Companiile de mașini electrice din China, ar putea demola o mare parte a firmelor din lume, cel puțin așa spune Elon Musk. Ar avea un mai mare succes, în afara Chinei, chiar dacă se confruntă cu o concurență intensă, inclusiv cu Tesla.

Despre ce companii din China vorbește mai exact Musk?

Musk, e și prezicător. Spune că producătorii chinezi de mașini electrice pe piețele globale ar avea un mare succes, depășind inclusiv concurența Tesla. Avertismentul său privind posibilele impacte asupra altor companii auto vine în contextul investigației Comisiei Europene asupra subvențiilor acordate producătorilor chinezi. Musk subliniază că aceste companii chineze pot afecta majoritatea producătorilor auto din lume în absența barierelor comerciale. Marele companii precum BYD, Nio și Xpeng extind agresiv prezența pe piețele globale și poate deveni foarte ușor o a doua, ca importanță, după Tesla.

După aceste declarații a le lui Musk, Tesla pierde bani!

A pierdut ieri 80 de miliarde de dolari în capitalizare, după ce Elon Musk a spus că se așteaptă la o încetinire a creșterii vânzărilor de mașini electrice anul acesta. Acțiunile au scăzut cu 12% la 182,63 de dolari. Cea mai mare scădere într-o zi, de peste un an. Acum și investitorii își pun semne de întrebare, legate de cererea scăzută pentru EV-uri și competiția din partea chinezilor. Elon Musk a indicat o concentrare viitoare pe mașini electrice mai ieftine, dar avertizează că va fi dificil să crească producția, pentru că implică tehnologii avansate, de vârf.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Citește și