• La fața locului sunt jandarmi, polițiști și proprietari de magazine
  • Metroul a fost închis, iar persoanele care au vrut să circule cu acest mijloc de transport nu au putut
  • Teoretic, metroul circulă până la ora 23.00, dar stația de la Pipera s-a închis în jurul orei 22.00, fără ca oamenii să primească o alternativă de călătorie
  • Accesul a fost restricționat la 22.35, prin intermediul unui afiș scris de mână
  • Comercianții spun că rămân fără singura sursă de venit
  • Avocat: E ca și cum unui chiriaș îi expiră contractul și nu pleacă

UPDATE 23.15 La metrou au venit mai mulți sindicaliști

La stația de metrou Pipera au venit mai mulți membri ai sindicatului de la metrou. Ei au cerut să fie lăsați să intre în clădire, dar oamenii legii le-au interzis acest lucru, spunând că accesul este interzis.

UPDATE 22.45. Călătorii sunt nemulțumiți că nu mai pot folosi metroul

Mai multe persoane au ajuns la stația de metrou Pipera și au constatat că nu mai au voie să circule cu acest mijloc de transport.

Oamenii au sunat la 112 pentru că nu au putut intra la metrou.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

„Cine a dat acest ordin să se închidă metroul?”, a întrebat un bărbat care spune că nu mai poate ajunge acasă de la serviciu.

E ora 23.00. Sunt după 8 ore de muncă. Nu se mai poate cu bătaia aceasta de joc. Lucrez vis-a-vis. Nu am cu ce să merg acasă”, a spus un alt bărbat.

Accesul a fost restricționat la 22.35, prin intermediul unui afiș scris de mână.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Chioșcurile de la stația de metrou Pipera sunt demolate joi seara, deși ele ar fi trebuit închise încă de dimineață. La Pipera acum sunt jandarmi, polițiști și proprietari de afaceri.

Magazinele acestea de la metrou sunt singura noastră sursă de venit şi cu părere de rău spun că nimeni nu este deschis la dialog cu noi. Majoritatea dintre noi stăm, chiar administratorii la vânzare, nu ne permitem nici măcar să avem angajaţi”, spune Mihai, patronul unui magazin de la metrou.

„Societatea mea comercială care activează de ceva ani buni are un număr de 10 angajaţi cu carte de muncă, probabil că, nu probabil, cu siguranţă îi voi trimite în şomaj”, spune și Ovidiu.

„Metrorexul trebuie să despăgubească Sindomedul, să încheie procesul şi pe urmă, noi comercianţii, este normal că vom respecta decizia judecătorului”, a explicat Victor Gușatu, secretar general Asociaţia Comercianţilor.

„Este ca şi cum un chiriaş, unui chiriaş îi expiră contractul de închiriere de locuinţă de 3 ani şi refuză să plece din apartament. Ce faci? Ai o acţiune de evacuare. Orice litigiu de genul acesta nu împiedică în vreun fel evacuarea”, a explicat Gabriel Voinescu, avocat.

Nu mi se pare ok că rămân fără un loc de muncă dar ar trebui cumva să limiteze numărul de persoane”, a declarat Ioana, care circulă cu metroul.

Multă lume apelează la magazinele de la metrou pentru că eşti pe grabă, tot Bucureştiul e pe grabă”, spune Roxana, o clientă.