• 70.000 de români și străini au mers la mare între 25 aprilie – 6 mai.
  • Vama Veche este stațiunea cu cele mai ocupate locuri de cazare.
  • Cei mai multi turiști au fost la Mamaia, datorită cazărilor numeroase.
  • În București, 6.500 de persoane au apelat la ambulanță între 1-5 mai.

S-au unit în numele distracției și au dat năvală pe litoral… dar nu ca în alți ani. Peste 70.000 de turiști români și străini au mers la mare în perioada 25 aprilie – 6 mai, arată Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România.

În București, peste 6.500 de persoane au apelat la Serviciul de ambulanță, în minivacanța de 1 Mai și de Paște. Peste 4.000 dintre apeluri au fost cazuri grave și foarte grave. Altor aproape 400 de persoane li s-a făcut rău în spații publice, în zona cimitirelor, lăcașurilor de cult sau în parcurile de distracții.

Mamaia şi Mamaia Nord, Vama Veche şi Costineşti sunt cele trei destinaţii cu care, şi de această dată, s-a deschis sezonul, acestea fiind, de fapt, capitalele consacrate ale distracţiei.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
FICO SCAPĂ DE PERICOL
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
A.I.-UL AJUTĂ LA FERTILIZAREA IN VITRO

Vama Veche a avut cel mai mare grad de pcupare din totalul locurilor de cazare, de peste 90%, iar Mamaia a atras cel mai mare numar de turişti, ca în fiecare an, datorită celei mai mari capacitaţi de locuri de cazare, din totalul staţiunilor.

SUNWAVES, festival de muzică electronică cu care se deschide de obicei sezonul, a atins 90% turiști străini, din totalul participanților, cu peste 35.000 participanți ca trafic per total perioadă.

Concertele organizate în Mamaia şi în Constanţa, deschiderea programului la Telegondola Mamaia şi alte evenimente în restaurante şi în hoteluri au atras, de asemenea, imaginea unei destinaţii care s-a pregătit pentru primii săi turişti oficiali.

Citește și