• Cu două luni în urmă, Boris Johnson a declarat că dorește să demareze un nou sistem comercial pentru a reduce costurile.
  • DCTS acoperă 65 de țări, simplifică norme precum regulile de origine.
  • Întreprinderile britanice se pot aștepta la mai puțină birocrație și la costuri mai mici.

Marea Britanie a lansat o schemă de extindere a reducerilor tarifare la sute de produse, cum ar fi haine și alimente, din țările în curs de dezvoltare, parte a eforturilor Londrei de a realiza sisteme care să le înlocuiască pe cele gestionate de Uniunea Europeană după Brexit.

În luna iunie, premierul Boris Johnson a declarat că dorește să demareze un nou sistem comercial pentru a reduce costurile și a simplifica regulile pentru 65 de țări în curs de dezvoltare, pentru a înlocui Sistemul generalizat de preferințe al UE, care aplică taxe de import la rate reduse.

Ministrul Comerțului, Anne-Marie Trevelyan, a declarat că sistemul de comercializare a țărilor în curs de dezvoltare va extinde reducerile tarifare la sute de alte produse exportate din țările în curs de dezvoltare, un sistem, a spus ea, care merge mai departe decât sistemul UE.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

În calitate de națiune comercială independentă, preluăm controlul asupra politicii noastre comerciale și luăm decizii care susțin întreprinderile britanice, ajută la reducerea costului vieții și sprijină economiile țărilor în curs de dezvoltare din întreaga lume, a declarat Trevelyan într-un comunicat.

Întreprinderile britanice se pot aștepta la mai puțină birocrație și la costuri mai mici, ceea ce va stimula firmele să importe bunuri din țările în curs de dezvoltare.

DCTS acoperă 65 de țări, simplifică norme precum regulile de origine, care dictează ce proporție dintr-un produs trebuie să fie fabricată în țara de origine, și elimină unele tarife sezoniere, cum ar fi scutirea de taxe vamale a castraveților în timpul iernii.