• Șefii pompierilor îi îndeamnă pe oameni să nu aducă obiecte combustibile în spațiile deschise.
  • Pompierii au răspuns la aceste incidente zi de zi înainte de temperaturile record de 40C din iulie.
  • Deși incendiile de vegetație pot apărea uneori în mod natural, aprinse de căldura soarelui sau de un fulger, cele mai multe sunt provocate de neglijența oamenilor.

Anul acesta au fost cu aproape 500 de incendii mai multe decât în tot anul 2021, a declarat un șef al pompierilor. Mark Hardingham, președintele Consiliului Național al Șefilor de Pompieri (NFCC), a declarat că vremea caldă și uscată s-a combinat pentru a crea condițiile perfecte pentru incendiile de vegetație.

Până acum, în 2022, el a spus că au avut loc 745 de incendii în Marea Britanie – o creștere de peste 200% față de cifra totală de 247 pentru tot anul trecut. Șefii pompierilor îi îndeamnă pe oameni să nu aducă obiecte combustibile în spațiile deschise.

Hardingham a declarat duminică la BBC Radio 4 că în fiecare zi în Marea Britanie au loc sute de incendii de pădure și de iarbă, dar a spus că în 2022 au avut loc 745 de incendii mai mari și mai periculoase, dintre care 150 numai în ultima săptămână.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Incendiile de vegetație sunt clasificate ca fiind suficient de mari pentru a acoperi o suprafață de mărimea a cel puțin două terenuri de fotbal și jumătate. Pompierii au răspuns la aceste incidente zi de zi înainte de temperaturile record de 40C din iulie, a spus el.

Sunt incidente epuizante din punct de vedere fizic și solicitante pentru a le gestiona. Nu numai că te prezinți ca pompier la temperaturi extrem de ridicate, extreme, [dar] porți hainele de pompier, urmărești aceste incendii pe câmpuri, târăști echipamente grele, ești atent tot timpul la bunăstarea și siguranța ta și a colegilor tăi.

Odată ce te-ai ocupat de acel incendiu, de cele mai multe ori răspunzi la un alt apel pentru a merge la următorul incendiu. Printre cenușa de la Studland Heath au fost găsite dovezi ale unui foc de tabără și ale unui grătar de unică folosință.

Deși incendiile de vegetație pot apărea uneori în mod natural, aprinse de căldura soarelui sau de un fulger, cele mai multe sunt provocate de neglijența oamenilor. În mod normal, un grătar de unică folosință într-un spațiu public deschis nu ar fi suficient pentru a declanșa un incendiu.

Dar condițiile de secetă care au fost declarate oficial în mare parte din Anglia, precum și temperaturile ridicate din cursul lunilor iulie și august, au creat condiții care sunt perfecte în acest moment pentru incendii, a declarat Hardingham.

Temperaturile, faptul că nu am avut precipitații apreciabile de ceva timp, viteza vântului de 10-12 mph, astfel încât incendiile, odată pornite, se răspândesc foarte repede, iar umiditatea este foarte scăzută, a adăugat el.