VIDEO. Zeci de morți într-un incendiu puternic la o biserică din Giza, în Egipt

Sursa Foto: Twitter/ @hairlossclinic1
  • Cel puțin 41 de persoane au fost ucise și cel puțin 45 au fost rănite după ce un incendiu a izbucnit duminică la o biserică din cartierul Imbaba din Giza, Cairo.
  • Giza, al doilea oraș ca mărime din Egipt, se află chiar peste Nil de Cairo.
  • Majoritatea deceselor au fost cauzate de fumul din interiorul sălilor de clasă ale bisericii după defecțiunea electrică, potrivit Ministerului de Interne.

Cel puțin 41 de persoane au fost ucise și 45 rănite într-un incendiu izbucnit duminică în interiorul unei biserici din orașul egiptean Giza, potrivit CNN.

Un incendiu pornit de la instalația de electricitate a izbucnit în timpul slujbei, în timp ce 5.000 de persoane se adunaseră la biserica coptă Abu Sifin din cartierul Imbaba.

Incendiul a blocat o intrare în biserică, provocând o îmbulzeală, au spus acestea, adăugând că majoritatea celor uciși erau copii.

Oamenii se adunau la etajele trei și patru și am văzut fumul care venea de la etajul doi. Oamenii s-au grăbit să coboare pe scări și au început să cadă unii peste alții„, a declarat Yasir Munir, un credincios din biserică.

Apoi am auzit o bubuitură și scântei și foc ieșind pe fereastră„, a spus el, precizând că el și fiica sa se aflau la parter și au reușit să scape.

Giza, al doilea oraș ca mărime din Egipt, se află chiar peste Nil de Cairo.

Prezint sincerele mele condoleanțe familiilor victimelor nevinovate care au trecut să fie alături de Domnul lor într-una dintre casele sale de cult„, a scris președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi pe Twitter.