• Orașul Fort Worth (Texas, Statele Unite) are primul McDonald’s robotizat din lume.
  • Angajații care lucrau la casa de marcat au fost înlocuiți cu ecrane tactile la intrarea în restaurant, iar personalul de la ghișeul McAuto a fost eliminați.
  • Obiectivul McDonald’s este de a îmbunătăți viteza și eficiența comenzilor.

Orașul Fort Worth (Texas, Statele Unite) are primul McDonald’s robotizat din lume. Angajații care lucrau la casa de marcat au fost înlocuiți cu ecrane tactile la intrarea în restaurant, iar personalul de la ghișeul McAuto a fost eliminați.

Acum, clienții pot trece cu mașina prin culoarul McAuto pentru a aștepta ca un transportor de alimente și băuturi să le servească comanda. Un purtător de cuvânt al restaurantului a declarat pentru The Guardian că McDonald’s „nu este complet automatizat”, deoarece este angajat același număr de personal ca într-o locație tradițională.

Restaurantul limitează interacțiunile dintre angajați și clienți, deoarece folosește o tehnologie îmbunătățită care permite echipamentelor să înceapă să pregătească comenzile clienților atunci când aceștia se află în apropierea restaurantului”. Obiectivul McDonald’s este de a îmbunătăți viteza și eficiența comenzilor, astfel încât clienții să poată ridica mâncarea de pe o bandă de precomandă” sau să comande de la un chioșc cu ecran tactil din interiorul magazinului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Încorporarea tehnologiei nu a fost aprobată de toți utilizatorii de internet. Unii utilizatori critică faptul că franciza ar putea scade salariile angajaților, deoarece aceștia sunt plătiți cu salariul minim, adică mai puțin de 15 dolari pe oră (aproximativ 14 euro) și sub nivelul unui salariu de subzistență în aproape toate statele.

The Guardian concluzionează că McDonald’s din Texas acționează pe seama temerilor că, într-o zi, locurile de muncă vor fi preluate de roboți și de automatizare, înlocuind nevoia de angajați umani”.