• Goldman Sachs investește sute de milioane de euro în hotelurile grecești, potrivit WSJ.
  • Banca a cumpărat 3 proprietăți pe litoral în regiunea nordică Halkidiki.
  • Se pare că Goldman este interesată să cumpere mai multe hoteluri și ar putea să le combine sub un singur brand.

Goldman Sachs plănuiește să investească sute de milioane de dolari în hoteluri din Grecia și intenționează să cumpere mai multe proprietăți, scrie Business Insider, care citează The Wall Street Journal.

WSJ a relatat că între 150 și 200 de milioane de euro (163 și 217 milioane de dolari) vor fi investiți în trei stațiuni din nordul Halkidiki. Surse anonime au declarat pentru WSJ că Goldman a cumpărat hotelurile în octombrie și acum intenționează să le renoveze.

În luna mai a anului trecut, ziarul grec Kathimerini a relatat că Goldman era în discuții cu GHotels pentru a achiziționa un hotel de cinci stele și două unități de patru stele la Kallithea, în Halkidiki. Proprietățile erau estimate la o valoare cuprinsă între 80 și 90 de milioane de euro.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Capital Quest a relatat în octombrie că Goldman plănuia să investească în hoteluri, ca parte a unui efort de a profita de industria turistică înfloritoare din Grecia.

De asemenea, WSJ a relatat că Sachs căuta mai multe proprietăți în Grecia și în alte părți ale Europei, în vederea unei eventuale exploatări sub un singur brand.

Investiția raportată de Sachs în Grecia reprezintă un moment simbolic pentru ieșirea continuă a țării dintr-o recesiune profundă, care a urmat prăbușirii financiare globale. În ultimii ani, retrogradările repetate ale ratingului de credit al Greciei au descurajat investitorii globali să investească în țară.

Conform datelor FRED, economia acestei țări are aceleași cifre ca în 2001 și nu se apropie nici pe departe de vârful din 2008.

Cu toate acestea, sosirea unui guvern de dreapta pare să fi adus mai multe investiții străine private în Grecia, completând sectorul turistic în plină dezvoltare.

Se estimează că țara s-a bucurat de un număr record de vizitatori în timpul sezonului de călătorii de anul trecut, potrivit Deutsche Welle.

Cu toate acestea, investițiile vin, de asemenea, în contextul în care noi obstacole afectează în special băncile și sectorul imobiliar. Proprietățile comerciale se confruntă cu o potențială criză, deoarece creșterea ratelor dobânzilor mărește prima de risc pentru obligațiunile legate de acest sector.

Surse au declarat pentru WSJ că proprietățile Goldman vor fi administrate de divizia sa de gestionare a activelor, care caută surse stabile de venituri în afara sectorului financiar mai volatil.

Goldman Sachs nu a comentat.

Citește și:

Nicola Sturgeon respinge speculațiile nefondate despre viața sa personală. Totuși, de ce a demisionat?

Kylie Minogue, unul dintre invitații VIP la Marele Premiu al Australiei. De cine a fost însoțită

Primul politician din Europa care a pozat pentru „Playboy”. Secretarul de stat s-a comparat cu Pamela Anderson