• Mercedes va investi miliarde de dolari pentru a-și moderniza fabricile din China, Germania și Ungaria în următorii ani.
  • Potrivit raportului, modernizarea are ca scop reducerea consumului de energie și de apă.
  • Constructorul auto va începe lucrările la uzina de la Rastatt în următoarele luni și va produce primul model al platformei de vehicule compacte MMA din 2024.

Mercedes va investi miliarde de dolari pentru a-și moderniza fabricile din China, Germania și Ungaria în următorii ani, a relatat revista Automobilwoche, în timp ce constructorul auto se pregătește să treacă la vehicule electrice și să reducă emisiile.

Uniunea Europeană și-a stabilit obiectivul de a reduce la jumătate emisiile de CO2 per autoturism pe durata ciclului de viață al acestora până la sfârșitul acestui deceniu, comparativ cu 2020, și încearcă să ajungă la un acord asupra unui termen limită de 2035 pentru a pune capăt vânzării de mașini pe bază de combustibili fosili.

Mercedes a declarat că va fi gata să treacă la vehicule electrice până la sfârșitul acestui deceniu, acolo unde condițiile de piață o vor permite, scrie Reuters.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

 „Investim o sumă de trei cifre de milioane de euro pentru fiecare uzină pentru această perioadă de pregătire”, a declarat directorul de producție Joerg Burzer, citat de revistă, adăugând că aceste investiții vor fi la uzinele din Beijing, Rastatt din Germania și Kecskemet din Ungaria.

Constructorul auto va începe lucrările la uzina de la Rastatt în următoarele luni și va produce primul model al platformei de vehicule compacte MMA din 2024. Numărul de modele produse acolo va fi redus la patru de la șapte, a spus Burzer. În plus, Mercedes va investi o sumă de un miliard de dolari cu o singură cifră în modernizarea sistemelor de vopsire de la fabricile sale din Sindelfingen, Bremen și Rastatt din Germania.

Potrivit raportului, modernizarea are ca scop reducerea consumului de energie și de apă, precum și a dependenței sistemului de vopsire de gaz, spre deosebire de energia fără emisii de carbon.

Mercedes ia în considerare, de asemenea, extinderea uzinei sale americane din Tuscaloosa, unde poate beneficia de subvenții guvernamentale în cadrul Legii de reducere a inflației de anul trecut, potrivit Automobilwoche. Burzer a declarat că Mercedes este pregătită să reacționeze la orice alte schimbări în mediul de reglementare.

Condițiile-cadru la nivel mondial se schimbă din nou și din nou, s-ar putea să fim nevoiți să reacționăm la acest lucru”, a spus Burzer.

Citește și:

Cum a distrus Bumble cea mai mișto parte la dating și cuplat

Cum luptă artiștii și scriitorii împotriva inteligenței artificiale?

Se fac bani din TikTok? Cu cât este plătit un influencer de gaming