• Merdeka 118 este o clădire din Malaezia.
  • Clădirea este proiectată cu fațade de sticlă în formă de diamant.
  • Vârful acesteia a fost finalizat în octombrie 2021.

Merdeka 118 din Malaezia va deveni al doilea cel mai înalt zgârie-nori din lume în 2024, cu o înălțime de 2.233 de metri. Clădirea a fost construită în trei etape și are 400.000 de metri pătrați de spații rezidențiale, hoteliere și comerciale. Aceasta va fi înconjurată de patru hectare de parcuri urbane.

Lifturile lor se vor deplasa cu puțin peste 10 metri pe secundă, ceea ce înseamnă peste 600 de metri pe minut. Clădirea este proiectată cu fațade de sticlă în formă de diamant pentru a semnifica diversitatea malaezienilor și va fi iluminată pe timp de noapte cu 8,4 km de benzi luminoase LED.

Numele clădirii, Merdeka (care înseamnă independență” în limba malaeziană), este inspirat de apropierea sa de Stadionul Merdeka. Vârful clădirii a fost finalizat în octombrie 2021, ceea ce a marcat înălțimea finală a clădirii de 678,9 m deasupra solului și 717,6 m deasupra nivelului mării.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Clădirea are două punți de observare, prima în interiorul clădirii și a doua în interiorul turlei, precum și un centru de afaceri cu amănuntul (118 Mall). Va fi înconjurat de patru hectare de parcuri urbane și liniare. Spațiul care nu poate fi închiriat este format din lifturi, facilități de recreere și de întreținere, precum și spații de parcare pentru până la 8.500 de mașini.

Citește și: