• Livingul, sufrageria sau camera de zi este un punct de mare interes al casei tale, putem să îl numim și un punct zero al casei.
  • Cele mai recomandate covoare pentru living sunt de obicei cele mari care să stea inclusiv sub canapea.
  • Dacă ai un living generos, prevăzut poate cu o măsuță și un fotoliu pentru relaxare, poți alege să pui sub ele un covor de living rotund, de mici dimensiuni.

Acasă, acest cuvânt cu greutate și care te face să tresari de fiecare dată când îl auzi și te gândești la el, mai ales dacă ai o zi grea și stresantă la birou. Adevărul este că toată lumea își dorește să ajungă acasă. De ce? Pentru că acolo te simți cel mai protejat și cel mai bine. La sfârșitul programului de muncă pleci fericit și relaxat pentru a ajunge la tine acasă, unde te așteptă partenerul, o carte sau un pat confortabil.  Însă, ți-ai rezervat câteva minute și te-ai gândit la ce te face atât de legat și atașat de casa ta? Să fie oare culoarea pereților din sufragerie? Poate scaunele de bucătărie? Sau poate canapeaua colorată și confortabilă din sufragerie? Ei bine, răspunsul este că toate, doar că nu există o piesă de mobilier care să conteze mai mult sau mai puțin. Fiecare piesă are rolul și meritul ei.

Însă, în acest articol o să vorbim despre o parte dintre decorațiunile pe care le poți achiziționa pentru casa ta. Este vorba despre covoare și cum să le alegi pentru camerele din casa ta, deoarece îți vine sau nu să crezi, dar și covoarele au nevoie de atenție atunci când sunt alese. Așa că, dacă ești în căutare de covoare pentru o cameră din casă sau pentru toate, îți recomandăm să citești acest articol și să vezi ce poți alege pentru casă.

Cum să îți alegi covorul pentru living?

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE

Livingul, sufrageria sau camera de zi este un punct de mare interes al casei tale, putem să îl numim și un punct zero al casei. Așa cum canapeaua este piesa de mobilier de maxim interes din sufragerie, covorul din living este pe locul doi. Așa că, ai nevoie de un covor living pe măsură și care să se ridice la nivelul așteptărilor.

Cele mai recomandate covoare pentru living sunt de obicei cele mari care să stea inclusiv sub canapea. Dacă ideea de covoare de living mari nu îți surâde și ți se pare că ai pierde mult prea mult spațiu, poți alege covoare pentru living de dimensiuni mai mici. Haide să îți dăm un exemplu pentru a înțelege mai bine. Dacă ai un living generos, prevăzut poate cu o măsuță și un fotoliu pentru relaxare, poți alege să pui sub ele un covor de living rotund, de mici dimensiuni. Și dacă simți că sufrageria nu are energie, poți opta pentru covoare living colorate.

Un mic sfat pe care ți-l putem da este să cureți covorul din living foarte bine, cel puțin de două ori pe an.

Cum să îți alegi covorul pentru dormitor?

Dormitorul, la fel ca și sufrageria, este o cameră în care trebuie să te simți foarte relaxat. Însă, pentru asta ai nevoie de câteva lucruri pe care să le adaugi în dormitor. Așa că, poți începe prin alegerea unor covoare.

Primul pas pe care să îl faci înainte de a alege covorul pentru dormitor este să te gândești cât spațiu vrei să ocupe. Dacă ai un dormitor de mici dimensiuni, îți recomandăm un covor rotund sau poate unul dreptunghiular. Poți să îl pui fie la capătul patului sau poți alege două covoare ieftine pe care să le plasezi în stânga și în dreapta patului. Cu puțin ajutor din partea covoarelor vei putea da impresia de spațiu într-un dormitor mic. De exemplu, poți alege un covor rotund care să dea impresia de spațiu.

Un alt aspect de care să ții cont este cât de ușor o să îți fie să muți covorul. Cum am spus și mai sus, dacă ai un dormitor mic, nu ar fi tocmai potrivit să alegi un covor mare. Un covor mare o să facă spațiul să pară mult mai înghesuit și o să fie automat și mai greu de strâns atunci când faci curat. Așa că, cel mai bine te rezumi la ceva de mici dimensiuni care este și ușor de strâns și care nici nu încarcă spațiul.

Citește și