• Un robot android a urcat săptămâna trecută pe scena orchestrei din Seul în calitate de dirijor.
  • EveR 6 a dirijat un concert al orchestrei naționale din Coreea de Sud, marcând astfel primul proiect de acest fel din această țară.
  • „Robotul a fost capabil să prezinte mișcări detaliate mult mai bine decât mi-am imaginat”, spune Choi Soo-yeoul, care a condus spectacolul alături de robot.

Un robot android a urcat vineri seară pe scena orchestrei din Seul în calitate de dirijor. EveR 6 a dirijat un concert al orchestrei naționale din Coreea de Sud, marcând astfel primul proiect de acest fel din această țară.

Robotul cu două brațe, proiectat de Institutul de Tehnologie Industrială din Coreea, și-a făcut debutul la Teatrul Național din Coreea, conducând muzicienii din orchestra națională a țării. Robotul umanoid, s-a înclinat mai întâi în fața publicului și a început să își miște brațele pentru a controla ritmul spectacolului live, scrie CNN.

Mișcările unui dirijor sunt foarte detaliate”, a declarat Choi Soo-yeoul, care a condus spectacolul de vineri alături de robot. Robotul a fost capabil să prezinte astfel de mișcări detaliate mult mai bine decât mi-am imaginat”. Dar slăbiciunea” lui EveR 6, a spus Choi, este că nu poate asculta.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Lee Young-ju, un membru al publicului care studiază muzica tradițională coreeană, a spus că mișcările robotului, deși impecabile în menținerea ritmului, nu au avut suflu” – sau capacitatea de a menține orchestra pregătită să se angajeze colectiv și instantaneu – ceea ce, în opinia sa, este esențial în interpretare. Se părea că mai are de lucru”, a spus Lee.

Citește și