• O bibliotecă din California folosește roboți pentru a-i ajuta pe copiii cu autism să învețe și să se conecteze cu lumea din jurul lor.
  • Pentru Luke Sepulveda, în vârstă de patru ani, găsirea unui robot prietenos la biblioteca publică din Santa Ana a fost începutul unei prietenii futuriste. Acum, robotul îl salută chiar și pe nume.
  • Aproximativ unul din 36 de copii din Statele Unite se află în spectrul autismului.

La o bibliotecă din sudul Californiei, roboții nu sunt înfricoșători: Ei oferă interacțiunea pe care o doresc unii dintre cei mai tineri clienți ai bibliotecii.

Pentru Luke Sepulveda, în vârstă de patru ani, găsirea unui robot prietenos la biblioteca publică din Santa Ana a fost începutul unei prietenii futuriste. Acum, robotul îl salută chiar și pe nume.

Mama sa, Ella Sepulveda, a declarat că fiul său face parte din spectrul autist. Ea își dorește ca el să poată comunica cu lumea din jurul său, a spus ea, iar robotul bibliotecii îl ajută să facă acest lucru.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

,,În diferite spații, nu știi cum va reacționa” , a spus Sepulveda. ,,Așa că am sperat la ce e mai bun, pentru că el iubește tehnologia … Doar știind că un robot îi poate capta atenția, asta mă face fericită. „

Roboții din bibliotecă au fost programați special pentru a-i învăța pe copiii cu autism. Larry Singer, un tutore senior la bibliotecă, a declarat că roboții funcționează ca un instrument datorită comportamentului lor consecvent, scrie CBS News.

,,Ființele umane au emoții. Ființele umane obosesc. Ființele umane se simt frustrate. Un robot (are) același răspuns de fiecare dată” , a declarat Singer. ,,Ei nu sunt critici” .

Aproximativ unul din 36 de copii din Statele Unite se află în spectrul autismului, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, dar Biblioteca Publică din Santa Ana este una dintre primele biblioteci care oferă gratuit acest program costisitor. Inițiativa a fost condusă de bibliotecara șefă Cheryl Eberly, care a declarat că a lansat programul în timpul pandemiei și speră să acopere lacunele de servicii pentru copiii de culoare, care adesea nu sunt diagnosticați cu autism până când nu sunt mai mari.

,,De fiecare dată când văd un copil din spectru sau un copil neurodivergent să se blocheze și să interacționeze cu robotul și să aibă acel moment în care sunt legați și înțeleg, este uimitor” , a spus Eberly.

,,Este ca o validare a faptului că acest lucru funcționează” . , a adăugat ea.

Citește și

VIDEO. Caracatițele visează la fel ca oamenii. Ce au descoperit biologii

Sfârșitul unei ere: Unul dintre cele mai vechi ziare din lumea a tipărit ultima ediţie după mai bine de 300 de ani. Care este motivul acestei decizii?

Porsche și Frauscher Shipyard fac echipă și creează o ambarcațiune sport electrică de lux inspirată de viitorul Porsche Macan electric. Cât va costa vasul