• Dacia a vândut în anul precedent un număr de 537.095 de vehicule, cu 3,1% față de cifrele înregistrate în 2019.
  • Bogații lumii au investit în confortul propriu și au ales să cumpere automobile în ediție limitată.
  • Automobilele de lux au cunoscut și ele vânzări record în 2021. Printre cele mai cumpărate modele au fost SUV-urile.

Modelele Dacia s-au vândut foarte bine în afara țării, în 2021, fiind preferate în special de clienții particulari. Dacia a vândut, în 2021, un număr de 537.095 vehicule, în creştere cu 3,1% faţă de datele înregistrate în anul anterior, iar în Europa a atins o cotă de piaţă de 6,2% în segmentul vânzărilor către clienţii particulari, însă mai multe detalii a oferit Bogdan Alecu, de la Ziarul Financiar.

Cum a reușit Dacia să domine piața Europeană

Da, într-adevăr, Dacia chiar a reușit o creștere în 2021, în timp ce Renault a scăzut cu 5%. Pe de altă parte, Dacia a și revenit cu o nouă gamă de modele. Anul 2021 a fost cel mai spectaculor pentru marca noastră, din acest punct de vedere și, desigur, avem în premieră și o mașină electrică în gama Dacia, chiar dacă nu e produsă la Mioveni, ci e produsă în China. Dar chiar și așa, și-a pus amprenta asupra vânzărilor în cazul Dacia. Se estimează că în acest an vor fi mai puține probleme legate de lipsa componentelor electronice și, în principiu, uzina ar trebui să producă cât mai aproape de capacitatea lor maximă. Să revenim cumva la valorile din 2018-2019”, a spus Bogdan Alecu, editor ZF.

Toatea ca toate, automobilele de lux au cunoscut și ele vânzări record în 2021. Printre cele mai cumpărate modele au fost SUV-urile. „Și Lamborghini, Rolls-Royce, Ferrari, toate au înregistrat creșteri puternice anul trecut. Bogații lumii au investit în confortul propriu și au ales să cumpere automobile în ediție cât mai limitată și, implicit, am văzut această creștere și pe segmentul de lux.”, a adăugat editorul.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Debut promițător pentru modelul Spring

Pe segmentul „verde”, modelul Dacia Spring, lansat în primăvara anului trecut, a fost comercializat în 27.876 unităţi şi a înregistrat peste 46.000 de comenzi, la finele anului 2021. Reprezentanţii companiei precizează că 80% dintre cei care au achiziţionat un vehicul Spring nu erau anterior clienţi ai mărcii Dacia.

În România, Dacia a vândut 38.120 de vehicule în 2021, dintre care Logan – cu 13.482 de unităţi, Duster (9.045), Sandero (8.227) şi Spring (3.068).

În ceea ce priveşte perspectivele pentru acest an, Jogger se va alătura modelelor din gama Dacia, un nou vehicul de familie cu până la 7 locuri, conceput pentru a răspunde nevoilor de confort, de spaţiu şi de modularitate ale unei categorii largi de clienţi.

Duster, cel mai vândut SUV din Europa

Din totalul unităţilor comercializate în 2021, Dacia Sandero a înregistrat un volum de 226.805 exemplare, din care aproape 90% au fost reprezentate de cea de-a treia generaţie a modelului. În 2021, pentru al cincilea an consecutiv, Sandero a fost cel mai vândut model din Europa către clienţii persoane fizice, iar în unele ţări a fost chiar cel mai vândut model către toate categoriile de clienţi. În aceste condiţii, modelul s-a situat, la sfârşitul anului trecut, pe locul secund în clasamentul celor mai vândute modele din Europa.

Totodată, o tendinţă similară a fost consemnată pentru Dacia Duster, care este, din 2018, cel mai vândut SUV din Europa către clienţii particulari. Cu 186.001 unităţi comercializate în 2021 pe toate pieţele, Duster a depăşit două milioane de exemplare vândute de la lansarea sa, în 2010.