• Porsche a început să vândă mașini în China continentală în urmă cu mai bine de 20 de ani.
  • În ultimii ani, compania și-a extins amprenta în a doua cea mai mare economie a lumii.
  • Țara este acum cea mai mare piață unică a Porsche la nivel global.

Potențialii cumpărători de mașini din China au descoperit că un anunț online pentru o mașină sport de lux era prea frumos pentru a fi adevărat. Un dealer Porsche din orașul Yinchuan a listat un vehicul nou la prețul de 124.000 de yuani, adică 18.300 de dolari sau 15.000 de lire sterline.

Aceasta este doar o fracțiune din cât ar fi trebuit să fie. Panamera are un preț de pornire de 148.000 de dolari. Promoția a atras sute de potențiali cumpărători care s-au grăbit să obțină ceea ce părea a fi un chilipir.

Un purtător de cuvânt al producătorului auto german a declarat pentru BBC că promoția conținea o greșeală gravă în prețul de vânzare cu amănuntul listat”, care a fost retras imediat.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Deoarece exista un singur vehicul în stoc, în conformitate cu procesul de vânzare, Porsche Centre Yinchuan a comunicat cu primul client care a făcut o taxă de rezervare rambursată online și a negociat un rezultat acceptabil”, au adăugat aceștia. De asemenea, reprezentanța a contactat fiecare ofertant în parte și a explicat situația cu scuze”.

Informația incorectă a fost postată pe 30 ianuarie, iar clienții care au plătit taxa de rezervare de 911 yuani au fost rambursați, a precizat Porsche. Incidentul a stârnit agitație pe rețelele de socializare chinezești, un comentator postând De aceea nu cumpăr Porsche, lol”.

Alții au fost de părere că a fost doar o strategie promoțională care a fost bine condusă”. De asemenea, s-a sugerat că firma a fost iresponsabilă” și că ar fi trebuit să onoreze oferta cu preț redus.

Un alt utilizator de social media a susținut că a fost prima persoană care a încercat să cumpere mașina, dar și-a anulat comanda atunci când i s-a spus prețul real. Acesta a declarat că ar fi fost greșit să încerce să profite de o greșeală.

Porsche a început să vândă mașini în China continentală în urmă cu mai bine de 20 de ani. În ultimii ani, compania și-a extins amprenta în a doua cea mai mare economie a lumii, pe măsură ce a deschis noi dealeri.

Țara este acum cea mai mare piață unică a Porsche la nivel global, cu vânzări în valoare totală de 6,2 miliarde de dolari în primele șase luni ale anului trecut.