Motivul pentru care Mark Zuckerberg a decis să concedieze 10.000 de angajați de la Meta

sursă foto - YouTube
  • 5.000 de posturi vacante la firmă vor rămâne neocupate.
  • Zuckerberg le-a spus angajaților că crede că compania a suferit „un semnal de trezire umilitor” în 2022.
  • Meta a anunțat anterior că în cele trei luni până în decembrie 2022, câștigurile au scăzut cu 4% de la an la an.

Meta, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat planuri de a reduce 10.000 de locuri de muncă. Acesta va fi al doilea val de concedieri în masă de la gigantul tehnologic, care a concediat 11.000 de angajați în noiembrie anul trecut.

Directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a spus că reducerile – parte a unui „an de eficiență” – vor fi „dure”. Pe lângă cele 10.000 de locuri de muncă tăiate, 5.000 de posturi vacante la firmă vor rămâne neocupate, a spus el personalului.

Într-o notă, Zuckerberg le-a spus angajaților că crede că compania a suferit „un semnal de trezire umilitor” în 2022, când a cunoscut o încetinire dramatică a veniturilor.

Meta a anunțat anterior că în cele trei luni până în decembrie 2022, câștigurile au scăzut cu 4% de la an la an – deși a reușit totuși să obțină un profit de peste 23 de miliarde de dolari pe parcursul anului 2022. Zuckerberg a citat ratele mai mari ale dobânzilor din SUA, instabilitatea geopolitică globală și reglementarea sporită drept unii dintre factorii care afectează Meta și contribuie la încetinirea ritmului.

„Cred că ar trebui să ne pregătim pentru posibilitatea ca această nouă realitate economică să continue mulți ani”, a spus el. Cele mai recente reduceri de locuri de muncă au loc în timp ce companiile, inclusiv Google și Amazon, s-au confruntat cu cum să echilibreze măsurile de reducere a costurilor cu nevoia de a rămâne competitive.

La începutul acestui an, Amazon a anunțat că intenționează să închidă peste 18.000 de locuri de muncă din cauza „economiei incerte” și a angajărilor rapide în timpul pandemiei, în timp ce compania-mamă a Google, Alphabet, a făcut 12.000 de reduceri.

Potrivit layoffs.fyi, care urmărește pierderile de locuri de muncă în sectorul tehnologic, au existat peste 128.000 de reduceri de locuri de muncă în industria tehnologică până acum în 2023.