Muncitorii din retail se așteaptă la o „apocalipsă” de Crăciun. „Viața mea e doar un mijloc pentru ca Bezos să câștige miliarde”

Employees fulfill orders at the Amazon distribution centre in Milton Keynes, Britain The Amazon distribution centre in Milton Keynes, Britain - 05 Dec 2011,Image: 226072385, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Activiștii din SUA spun că marii comercianți din domeniul retail, cum ar fi Amazon și Walmart, trebuie să facă mai mult pentru a proteja lucrătorii, relatează BBC.

Asta deoarece cazurile de coronavirus în creștere coincid cu graba cumpărăturilor de sărbători. Aceștia solicită, printre altele, plata pentru riscuri, concedii de boală plătite și o mai bună comunicare cu privire la focare.

Muncitorii, împinși până la limite

Campania pentru drepturile lucrătorilor lansată luni a fost organizată de „United for Respect”. Aceasta este o organizație non-profit pentru drepturile lucrătorilor care reprezintă mai mult de 16 milioane de americani.

Amazon crescuse salariile pentru angajații din prima linie cu 2 dolari pe oră, însă această politică s-a încheiat în iunie.

„Chiar acum este ceea ce numim „apocalipsa curcanului”, unde suntem forțați să împingem cât mai mult posibil”, a spus un angajat Amazon din New Jersey.

Acesta a continuat spunând că este fericit că are un loc de muncă, dar pentru Amazon „viața mea nu înseamnă prea mult – este doar un mijloc pentru Bezos de a continua să câștige miliarde din noi”.

Muncitorii au declarat că acesști giganți au mijloacele necesare pentru a cheltui mai mult pentru a proteja și a compensa lucrătorii. Mai ales observând modul în care profiturile au crescut în timpul pandemiei și a închis mulți competitori mai mici.

Amazon și Walmart nu au comentat

Amazon și Walmart nu au comentat încă ultimele acuzații, dar și-au apărat practicile în trecut.

Walmart a schimbat modul în care gestionează reducerile de Black Friday, oferind oferte online timp de câteva zile pentru a încerca să evite aglomerarea la magazinele sale.

Amazon a declarat luna trecută că aproape 20.000 de persoane, sau 1,4% din personalul său, de la Amazon și Whole Foods, magazinul alimentar pe care îl deține, au fost depistate cu Covid-19 în SUA de la începutul pandemiei.

„În total, am introdus sau modificat peste 150 de procese pentru a asigura sănătatea și siguranța echipelor noastre, inclusiv distribuirea a peste 100 de milioane de măști de față, implementarea verificărilor de temperatură în locații din întreaga lume, impunerea unor proceduri de curățare îmbunătățite la toate site-urile noastre, și introducerea unor măsuri extinse de distanțare socială pentru a reduce riscul pentru angajații noștri „, declarase Amazon.

Exit mobile version