• Clienții din aceste țări sunt rugați să plătească o taxă suplimentară dacă doresc ca prietenii și familia care nu locuiesc cu ei să le partajeze abonamentul.
  • 100 de milioane de persoane din întreaga lume ar folosi conturi partajate.
  • Membrii vor putea în continuare să se uite la Netflix atunci când călătoresc, atât de pe dispozitivele personale, cât și conectându-se în alte locuri.

Netflix introduce limite privind partajarea parolelor în alte patru țări: Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Clienții din aceste țări sunt rugați să plătească o taxă suplimentară dacă doresc ca prietenii și familia care nu locuiesc cu ei să le partajeze abonamentul.

Această măsură vine în urma unei măsuri drastice privind partajarea parolelor în America de Sud. Gigantul media estimează că 100 de milioane de persoane din întreaga lume folosesc conturi partajate.

Lovitura dată veniturilor provenite din conturile partajate a afectat capacitatea Netflix de a investi în noi programe de conținut, a precizat firma. Aceasta a declarat că intenționează să extindă noua abordare la mai multe țări în lunile următoare.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Pe parcursul anului trecut, am explorat diferite abordări pentru a aborda această problemă în America Latină, iar acum suntem pregătiți să le extindem pe scară mai largă în lunile următoare, începând de astăzi în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania”, a declarat miercuri într-o postare pe blog.
Până în prezent, abonaților le era ușor să își împărtășească datele de acces și parola cu prietenii din afara casei lor.

În 2017, Netflix chiar părea să sancționeze această practică atunci când a scris pe Twitter Dragostea înseamnă să împarți o parolă”.

Dar concurența tot mai mare pe piața de streaming și clienții care și-au redus abonamentele din cauza creșterii costului vieții au determinat Netflix să se concentreze pe consolidarea veniturilor sale.

Firma a declarat că faptul că permiterea conturilor să fie folosite de mai multe persoane în cadrul gospodăriilor a creat confuzie” cu privire la momentul și modul în care oamenii pot partaja. Aceasta a precizat că membrilor din Canada, Noua Zeelandă, Spania și Portugalia li se va cere acum să stabilească o locație principală” pentru contul lor și să gestioneze cine are acces la acesta.

Membrii vor putea în continuare să se uite la Netflix atunci când călătoresc, atât de pe dispozitivele personale, cât și conectându-se în alte locuri, de exemplu la un hotel, a precizat compania. Pentru 7,99 dolari canadieni, abonații canadieni pot adăuga un membru suplimentar ca subcont”, a precizat blogul, cu un maxim de două subconturi pe abonament.

Taxa ar fi similară în Noua Zeelandă, de 7,99 dolari neo-zeelandezi. Ar exista o diferență de preț pentru subconturile din Portugalia la 3,99 euro și Spania la 5,99 euro. Directorul operațional al Netflix, Gregory Peters, a recunoscut luna trecută că schimbările nu vor fi universal populare” și a avertizat investitorii să se aștepte la unele anulări.