• Netflix și-a revenit în a doua jumătate a anului.
  • Schimbarea conducerii vine în contextul în care compania pășește în noi domenii.
  • În 2020, Sarandos a fost promovat la funcția de co-CEO, în timp ce Peters a fost numit director de operațiuni.

Un nou capitol a început la Netflix. Co-fondatorul Reed Hastings a decis să se retragă din funcția de director general, poziție pe care a deținut-o timp de peste două decenii, timp în care compania a crescut de la un serviciu de închiriere de DVD-uri prin poștă la un colos al divertismentului.

Greg Peters și Ted Sarandos, asociații de lungă durată ai lui Hastings, au fost numiți co-CEO ai gigantului de streaming. Netflix a început anul 2022 în cea mai proastă notă posibilă, compania pierzând abonați pentru prima dată în ultimul deceniu. A fost, de asemenea, prima dată când disruptorul inițial al industriei de divertisment s-a confruntat cu provocări de orice fel din partea concurenților săi.

Cu toate acestea, Netflix și-a revenit în a doua jumătate a anului. Schimbarea conducerii vine în contextul în care compania pășește în noi domenii.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Sarandos și Peters au fost promovați în 2020

Numirea lui Peters și Sarandos vine după procesul de succesiune. În 2020, Sarandos a fost promovat la funcția de co-CEO, în timp ce Peters a fost numit director de operațiuni.

În ultimii 2 ani și jumătate, le-am delegat din ce în ce mai mult conducerea Netflix”, a declarat Hastings într-un comunicat. Netflix trecea printr-o perioadă dificilă atunci când Sarandos și Peters au fost promovați la funcția de co-CEO și, respectiv, COO, în 2020. A fost un botez prin foc, având în vedere COVID și provocările recente din cadrul afacerii noastre”, a declarat Hastings.

Amândoi s-au descurcat incredibil de bine… așa că eu și consiliul de administrație credem că este momentul potrivit pentru a finaliza succesiunea mea”, a adăugat el.