Netflix numește doi noi directori executivi, în timp ce co-fondatorul Reed Hastings se retrage din funcție

Un nou capitol a început la Netflix. Co-fondatorul Reed Hastings a decis să se retragă din funcția de director general, poziție pe care a deținut-o timp de peste două decenii, timp în care compania a crescut de la un serviciu de închiriere de DVD-uri prin poștă la un colos al divertismentului.

Greg Peters și Ted Sarandos, asociații de lungă durată ai lui Hastings, au fost numiți co-CEO ai gigantului de streaming. Netflix a început anul 2022 în cea mai proastă notă posibilă, compania pierzând abonați pentru prima dată în ultimul deceniu. A fost, de asemenea, prima dată când disruptorul inițial al industriei de divertisment s-a confruntat cu provocări de orice fel din partea concurenților săi.

Cu toate acestea, Netflix și-a revenit în a doua jumătate a anului. Schimbarea conducerii vine în contextul în care compania pășește în noi domenii.

Sarandos și Peters au fost promovați în 2020

Numirea lui Peters și Sarandos vine după procesul de succesiune. În 2020, Sarandos a fost promovat la funcția de co-CEO, în timp ce Peters a fost numit director de operațiuni.

În ultimii 2 ani și jumătate, le-am delegat din ce în ce mai mult conducerea Netflix”, a declarat Hastings într-un comunicat. Netflix trecea printr-o perioadă dificilă atunci când Sarandos și Peters au fost promovați la funcția de co-CEO și, respectiv, COO, în 2020. A fost un botez prin foc, având în vedere COVID și provocările recente din cadrul afacerii noastre”, a declarat Hastings.

Amândoi s-au descurcat incredibil de bine… așa că eu și consiliul de administrație credem că este momentul potrivit pentru a finaliza succesiunea mea”, a adăugat el.

Exit mobile version