• Noi rapoarte sugerează că Altman ar fi fost un lider manipulator.
  • Altman i-a pus pe membrii Consiliului de Administrație și pe angajați unul împotriva celuilalt pentru a menține puterea, spun rapoartele.
  • Consiliul OpenAI a declarat că Altman nu a fost „ sincer în comunicările sale cu Consiliul”.

La scurt timp după înlăturarea lui Sam Altman de la OpenAI, pe 17 noiembrie, angajații din cadrul companiei și câțiva membri ai comunității tehnologice au comparat mișcarea cu o lovitură de stat.

Narațiunea imediată după concedierea sa a fost că un număr larg de angajați din cadrul OpenAI îl plăceau pe Altman și că plecarea lui bruscă a fost șocantă pentru toată lumea. Totuși, în ultimele câteva săptămâni de la misterioasa concediere, au apărut noi detalii care au aruncat mai multă lumină asupra deciziei Consiliului de Administrație, scrie Business Insider.

Totuși, conducerea, deși a refuzat să ofere mai multe detalii în legatură cu motivul demiterii lui Sam Altman, sugerează că fostul CEO a manipulat prin nenumărate modalități oamenii și percepțiile în cadrul OpenAI pentru a-și menține propria poziție și că tactica lui i-a deranjat pe mai mulți oameni din organizație.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Altman nu a abordat public acuzațiile că a fost dificil de lucrat cu el, dar într-un interviu cu Trevor Noah de săptămâna trecută, el a recunoscut că erau necesare mai multe voci în consiliu care să se preocupe de siguranța A.I. „Sunt încântat să am o a doua șansă de a îndrepta toate aceste lucruri, pe care clar le-am greșit înainte”, i-a mărturisit lui Noah.

Citește și