• Ronald Lauder, președintele Congresului Mondial Evreiesc și investitor media în România, a contribuit la schimbarea poziției Austriei privind aderarea României la Schengen.
  • Bulgaria și România urmează să accepte solicitanți de azil și să consolideze protecția la frontieră.
  • Der Standard: Viena face primul pas către oprirea veto-ului la adresa României.
  • Bulgaria și România urmează să accepte solicitanți de azil și să consolideze protecția la frontieră.
  • Luni și marți, miniștrii UE vor discuta noile condiții la Brdo.

Viena face primul pas către oprirea veto-ului față de aderarea României la Schengen, scrie Der Standard.

La această reușită a României a contribuit Ronald Lauder, președintele Congresului Mondial Evreiesc și investitor media în România.

Potrivit Der Standard, discuțiile recente purtate de Ronald Lauder cu politicienii de la Viena au fost, de asemenea, decisive pentru renunțarea la veto. România este un important aliat al SUA în Europa de Est, scrie Der Standard.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Bulgaria și România urmează să accepte solicitanți de azil și să consolideze protecția la frontieră. Luni și marți, miniștrii UE vor discuta la Brdo.

De când Austria a respins în mod neașteptat aderarea României la Schengen în urmă cu un an, diplomații români au lucrat constant pentru a găsi o soluție. Acum, se văd primele rezultate.

Der Standard a raportat că Austria ar putea fi de acord cu aderarea treptată a României și Bulgariei la spațiul Schengen. În primul rând, se va renunța la controalele de la aeroporturi. Ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP) a confirmat acest scenariu pentru Kurier.

Citește și