• Noul iaht al miliardarului Jeff Bezos a pornit în sfârșit la drum, după cinci ani de construcție.
  • Iahtul a fost construit la instalațiile Oceanco din Alblasserdam, în Olanda, și ulterior mutat la Rotterdam, dar era atât de înalt încât nu a putut trece pe sub podul Koningshaven atunci când a fost transportat.
  • Un total de 45 de persoane, inclusiv echipajul, oaspeții și personalul specializat, pot locui confortabil la bord.

Noul iaht al miliardarului Jeff Bezos care a costat 500 de milioane de dolari (415 milioane de lire sterline) a pornit în sfârșit la drum, după cinci ani de construcție. Cunoscut anterior sub numele de Y721 sau Project 721, iahtul poartă acum numele de Koru, care înseamnă nou început” în limba maori, și este cea mai înaltă ambarcațiune din lume.

Președintele executiv al Amazon, Bezos este a treia cea mai bogată persoană de pe planetă, cu o avere netă estimată la 115,4 miliarde de dolari. Se pare că mega-iahtul va fi livrat lui Bezos în următoarele două luni.

Vasul are o lungime de 127 de metri, ceea ce îl face aproape jumătate din dimensiunea Marii Piramide din Giza și este cel mai lung iaht construit în Olanda. Iahtul a fost construit la instalațiile Oceanco din Alblasserdam, în Olanda, și ulterior mutat la Rotterdam, dar era atât de înalt încât nu a putut trece pe sub podul Koningshaven atunci când a fost transportat.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

O înregistrare video postată pe YouTube de Dutch Yachting arată mega-iahtul trecând prin setul preliminar de teste în prima zi a probelor sale pe mare. Testele pe mare asigură siguranța generală a unei nave și detectează problemele înainte de predarea finală către proprietari.


Vasul gigantic are trei punți uriașe și cel puțin două piscine de dimensiuni considerabile. Aproape de două ori mai lung decât Airbus A380, Koru va avea, de asemenea, un cinematograf, mai multe saloane și zone de afaceri răspândite pe punțile enorme, relatează New Zealand Herald.

Nava are, de asemenea, un heliport și un hangar pentru un valoros elicopter D14. Un total de 45 de persoane, inclusiv echipajul, oaspeții și personalul specializat, pot locui confortabil la bord. Se pare că interioarele de la bord sunt inspirate de Eos, un iaht care aparține prietenului său apropiat, Barry Diller, care este fondatorul și fostul director executiv al Fox News.

Koru se va alătura unei flote de superiahturi, elicoptere și avioane deținute deja de Bezos și de iubita sa milionară, Lauren Sanchez. Super-iahtul lor Flying Fox are o lungime de 135 de metri și valorează peste 400 de milioane de dolari (332 de milioane de lire sterline), iar costurile de operare sunt estimate la 40 de milioane de dolari (33 de milioane de lire sterline) doar pentru a fi operat în fiecare an.

Nava are două heliporturi și propriul elicopter la bord. Vestea vine în contextul în care Bezos ar fi fost forțat să iasă din cursa pentru achiziționarea echipei de fotbal american, Washington Commanders, în condițiile în care ofertele nu au fost pe măsura evaluării de 6 miliarde de dolari a proprietarului Dan Snyder.

Unii spun că Snyder îl împiedică pe Bezos să cumpere sau să liciteze pentru club din cauza faptului că acesta deține ziarul Washington Post, care a publicat o serie de articole în care a expus presupusele cazuri de hărțuire sexuală din cadrul francizei din Liga Națională de Fotbal.