• Guvernul Ciolacu vrea deficit mai mic în 2024, 5% din PIB.
  • Deficitul bugetar a crescut în primele luni din 2024.
  • Unii dintre cei mai cunoscuți economiști din România sunt de părere că Guvernul va majora mai multe taxe din 2025.

Nu scapi de creșteri de taxe. Unii dintre cei mai cunoscuți economiști din România sunt de părere că Guvernul va majora mai multe taxe din 2025, când va trebui să reducă deficitul bugetar al țării. Valentin Tătaru, economistul șef al ING Bank România și Adrian Codirlașu, vicepreședintele CFA România, asociația analiștilor financiari, spun că taxele vor crește pentru că finanțele țării sunt într-o stare deplorabilă.

Răzvan Botea, editor ZF: „Nu vor crește taxele, dar nu pare să se prefigureze altă soluție din 2020 și pentru 2024. Este un moment de respiro, sunt alegeri, iar guvernul nu vrea să riște. Pur și simplu este un calcul electoral rațional și nu va crește taxele în 2024.“

„Însă, când presiunea alegerilor electorale va trece, cu siguranță vor crește taxele. Așa spun toate prognozele. Toți analiștii financiari spun că vor crește taxele. Nici Guvernul nu-și dorește să crească aceste taxe, cu siguranță, dar va fi nevoie, pentru că deficitul bugetar va trebui redus“, a explicat Răzvan Botea, la Aleph News.

Recomandări

MERGI ÎN TURCIA FĂRĂ VIZĂ
IOHANNIS VORBEȘTE CU ZELENSKI
CÂT MAI SCADE INDUSTRIA ROMÂNIEI?
CONFLICT ÎN NOUA CALEDONIE
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN

Citește și