• Candidații Kuwait Airways au declarat că li s-a ordonat să se dezbrace până la lenjerie intimă la un eveniment de angajare.
  • Recrutorii au respins femeile cu ochelari, alunițe sau cicatrici vizibile, a relatat cotidianul spaniol El Diario.
  • Departamentul spaniol al Muncii investighează agenția de recrutare Meccti în urma reportajului din El Diario.

Mai multe candidate pentru postul de însoțitoare de zbor în cadrul liniei aeriene Kuwait Airways acuză că au fost puse să se dezbrace la interviul de angajare și au suferit și alte tratamente umilitoare, scrie Business Insider.

El Diario a publicat mărturiile mai multor femei care au trecut, la Madrid, prina acest proces de recrutare pentru linia aeriană Kuwait Airways. Ele spun că au fost puse să se dezbrace și să rămână doar în lenjerie intimă, pentru ca apoi recrutorii să le poată examina. Firma de recrutare respinge însă acuzațiile și dă vina pe un subcontractor.

Mă simțeam ca un animal la ZOO” , spune una dintre candidate, în vârstă de 23 de ani. Ea povestește cum a fost pusă să se rămână doar în chiloți și sutien în vreme ce o recrutoare lua notițe privind aspectul ei corporal.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Conform El Diario, partea de HR nu a fost gestionată de Kuwait Airways, ci de Meccti, o companie din Orientul Mijlociu care se descrie drept ,,cea mai mare agenție de recrutare pentru personalul de cabină” .

Persoanele cu ochelari, aparat dentar, cicatrici sau alunițe vizibile au fost respinse din start, la fel și cele considerate insuficient de slabe.

Recrutorii le-au întrebat pe unele candidate dacă ar fi dispuse să mai dea jos din kilograme, iar pe altele, dacă ar fi dispuse să mânânce mai mult. Una dintre tinerele care aplicase a fost respinsă pentru că nu le-a plăcut zâmbetul ei” .

Maria, o altă candidată, a povestit pentru El Diario că a picat doar din cauză că familia ei este de origine africană.

„Îmi pare rău să vă anunț că Kuwait Airways nu angajează personal de cabină cu pielea de culoare închisă” , i s-ar fi spus. Înainte, însă, a fost pusă să se dezbrace și să rămână doar în lenjerie intimă. „S-au uitat la mine din cap până în picioare. S-au uitat până și în gura mea” .

Cei de la Meccti au anunțat că se vor adresa justiției, deoarece consideră că acuzațiile la adresa lor sunt complet nefondate. Ei spun că o altă firmă a gestionat procesul de recrutare, dar mailurile primite de candidate au provenit de la un site ce ținea de Meccti, afirmă El Diario. Între timp, inspectoratul spaniol de muncă a declanșat o anchetă.