• Un operator de bagaje a fost aspirat în motorul avionului în timp ce lucra la Aeroportul Regional Montgomery din Alabama, unde zborul a fost parcat înainte de program.
  • Incidentul este investigat de Administrația Federală a Aviației și de Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor.
  • O echipă de îngrijire a companiei Piedmont Airlines va oferi sprijin familiei, prietenilor și colegilor victimei.

Un manipulator de bagaje a fost ucis într-un accident ciudat în noaptea de Anul Nou, când ar fi fost aspirat de motorul unui avion. Autoritățile au declarat că angajatul lucra pe rampa aeroportului regional Montgomery din Alabama, SUA, când a fost atras în motorul în funcțiune.

Avionul Envoy Air era parcat înainte de program pentru un zbor spre Dallas, Texas, când s-a produs tragedia, sâmbătă, în jurul orei 15.00. Deși victima nu a fost încă identificată public, se pare că lucra pentru Piedmont Airlines.

„Astăzi, în jurul orei 15:00, un angajat Piedmont al personalului de la sol al American Airlines a fost implicat într-un accident mortal”, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului la scurt timp după deces. „În acest moment nu sunt disponibile informații suplimentare. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia persoanei decedate.”

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Envoy și Piedmont sunt ambele filiale regionale ale American Airlines. Aeroportul a fost redeschis după o închidere imediată în urma teribilului accident. „Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familie”, a postat un purtător de cuvânt într-un mesaj pe rețelele de socializare.

Incidentul este investigat de Administrația Federală a Aviației și de Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor. American Airlines a precizat într-un comunicat că este „devastată de accidentul în care a fost implicat un membru al echipei”. „Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familie și de membrii echipei noastre locale. Ne concentrăm să ne asigurăm că toți cei implicați au sprijinul de care au nevoie în această perioadă dificilă”.

O echipă de îngrijire a companiei Piedmont Airlines va oferi sprijin familiei, prietenilor și colegilor victimei. Wade A Davis, directorul executiv al aeroportului, a declarat „Suntem întristați să aflăm de pierderea tragică a unui membru al echipei AA/Piedmont Airlines. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familie în aceste momente dificile”.